Befutott a CoD és Battlefield gyilkos next-level kínai FPS első előzetese

Befutott a CoD és Battlefield gyilkos next-level kínai FPS első előzetese

Ígéretesnek tűnik, de kérdés, hogy vajon fel tud-e nőni a hatalmas elvárásokhoz az új kínai játék?!

Kína nem feltétlenül a tripla-A kategóriás játékairól ismert, azonban az ázsiai ország olyan mértékben növekszik, hogy ezen a téren is egyre nagyobb befolyással bír az iparra. Egyelőre lassan, de annál stabilabban igyekeznek a kínai stúdiók összerakni egy-egy ilyen projektet, amivel már a nyugati országok rajongótáborainak a kegyét is el tudják nyerni. Kezdve a Black Myth: Wukonggal, amely hatalmas szólt, de nem csak Európában, hanem Észak-Amerikában, és gyakorlatilag az egész világon. Olyannyira betalált ez a cím, hogy végül egy DLC-t is kap majd a (közel)jövőben. Ráadásul úgy tűnik a következő projekt is napvilágot látott, és úgy tűnik az FPS szerelmeseinek szeretnének egy alternatívát kínálni a Távol-Keletről, a már bejáratott alkotásokon (Call of Duty, Battlefield) túl.

Az újonnan bejelentett játék a kínai-japán háború idején játszódik. A szimplán csak The Defian néven futó cím egyik nem titkolt célja, hogy valódi versenytársa legyen az olyan befutott franchise-oknak, mint a Call of Duty és a Battlefield, illetve intenzív játékmenetével az egész műfajt szeretnék a feje tetejére állítani – ezek alapján pedig hamarosan új konkurenciát kaphat az Activision és az Electronic Arts.

A The Defiantot alig néhány napja jelentették be, méghozzá egy fantasztikus trailerrel, amely a szemet gyönyörködtető CGI helyett egy meggyőző, játékmenet-felvételekkel dúsított videó. Természetesen rengeteg akciót tartalmaz majd a kaland, de nem hiányoznak majd belőle a rejtvények sem, miközben főszereplőnkkel végigjárhatjuk a legkülönbözőbb csatatereket is. Ez azonban még nem minden, hiszen az ígéretek szerint egy gazdag fegyverrendszerrel izgalmas mechanikával is bővül a repertoár. A játékosok különböző szerepköröket töltenek majd be a történet során játszanak, és teljes mértékben részt vesznek a megszállókkal szembeni ellenállásban. Azt viszont még fontos kiemelni, hogy az alábbi kedvcsináló a játék korai fejlesztési fázisából való, tehát ez még nem a végleges alkotás:

Ezáltal érdemes megjegyezni, hogy még évekig nem hallunk pontos megjelenési dátumról. Azonban mind a rajongók, mind a szkeptikusok nagy elvárásokat támasztanak felé, ha már a korai felvételek is olyan vonzónak tűnnek, mint néhány COD epizód esetében.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár