Csak egy sorozat nyitánya érdekelte jobban az embereket a Pingvintől a Maxon

Csak egy sorozat nyitánya érdekelte jobban az embereket a Pingvintől a Maxon

Felejts el mindent, amit eddig a Pingvinről tudtál vagy sejtettél. Colin Farrell mesteri szintre emeli a gonosztevőt.

Ugyan a rajongótábort némileg megosztotta 2022-ben a Matt Reeves féle Batman, az HBO mégis jól döntött, hogy zöld utat adott a rendező további projektjeinek. Nemcsak a Robert Pattinson féle Denevérembernek van úton a folytatása, de időközben berobbant az első filmben Colin Farrell alakításában feltűnő Pingvin saját spin-off sorozata is. A The Penguin (A Pingvin) pedig már jóval nagyobbat szólt, mint a köpenyes lovag, ugyanis a streamingszolgáltató információja szerint a széria premierjét 5.3 millió amerikai néző látta szeptember 19-én. Ez meghaladja az Utódlás (Succession) utolsó szezonjának bemutatóját (amely 4.9 millió nézőt vonzott) is. Ráadásul a sorozat még a The Last of Us-t lenyomta, ami az egyik legnagyobb startot produkálta 2023 januárjában a Maxon. Egyedül az idén januárban befutó A törvény nevében negyedik szezonjának nyitánya múlta felül (5.7 millió nézővel), bár a Night Country nézettsége utána visszaesett.

Farrell ismét magára öltötte a már filmben is látott szerepét, és végignézhetjük, ahogy egy piti gengszterből Gotham City alvilági vezére lesz. A sorozat a The Batman eseményei utáni napokban veszi fel a fonalat, amikor Oz megpróbálja átvenni az irányítást a gothami alvilág felett a korábbi főnöke, Carmine Falcone halála miatt keletkezett hatalmi vákuumot követően. A szereplőgárdához tartozik még Rhenzy Feliz, Deirdre O'Connell, Clancy Brown, Carmen Ejogo és Michael Zegen. Mark Strong alakítja Falconét a visszaemlékezésekben, pedig a filmben John Turturro bújhatott a keresztapa bőrébe, de elfoglaltságai miatt most nem tudta újra eljátszani a bűnözőt.


A sorozat egyébként kritikusok körében is nagy tetszést aratott, a The Penguin jelenleg is 94%-on áll a Rotten Tomatoes-on. A The Penguin szeptember 19-én indult útjára, és 29-étől minden egyes héten kapunk egy epizódot belőle, a fináléra pedig november 10-én kerül sor.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár