Egyre inkább úgy tűnik, hogy megvan az év játéka

Egyre inkább úgy tűnik, hogy megvan az év játéka

Kiélezett a verseny, de az egyik cím kezd elhúzni a mezőnytől.

Most már több mint egy hónap eltelt a Game Science első játéka, a Black Myth: Wukong debütálása óta. Habár idén számos izgalmas és kiváló alkotással gazdagodtunk, kétségtelen, hogy ez az akció-RPG okozta a legnagyobb meglepetést, és ilyen időtávlatból kijelenthető, hogy minden komolyabb probléma nélkül vette az elé gördülő akadályokat. A szuper grafika, a kínai mitológia és a magával ragadó játékmenet minden idők legjátszottabb singleplayer játékává tette, és még most is napi szinten milliók veszik elő. Nem csoda tehát, hogy sokan már a megjelenést követően GOTY várományosként tekintettek rá, ami mostanra még megalapozottabb elvárásnak tűnik.

Minden évben várva várt esemény a The Game Awards, ahol az adott időszak legjobb alkotásai kerülnek díjazásra, és szereznek maguknak örök hírnevet. Idén is erős lesz a felhozatal, hiszen többek között versenyben lesz a Final Fantasy VII Rebirth, a Stellar Blade, a Shadow of the Erdtree, a Helldivers 2 és persze a Black Myth: Wukong is, melyek közül jelen pillanatban az utóbbi tűnik a legesélyesebbnek.

Az IGN közösségi szavazásán a Game Science játéka nemrég lehagyta az összes vetélytársát, ami jó előjel a díj bezsebelését tekintve. Persze ez még nem jelent semmi biztosat, azonban némi útmutatást ad azzal kapcsolatban, hogy valószínűleg milyen eredményre számíthatunk. Persze összességében örülne a közösség, ha a Wukong sikeresen elvinné a címet, de igazából már semmi nem változtathat azon, hogy örökre beírta magát a videójátékok történelmébe.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár