Itthon is előrendelhető a PS5 Pro, de nem árt sietni ha nem akarsz lemaradni róla

Itthon is előrendelhető a PS5 Pro, de nem árt sietni ha nem akarsz lemaradni róla

Egyes üzletet már kipucoltak a vásárlók, tehát nem árt már most lecsapni az új konzolra, ha szeretnél egyet a magadénak tudni a megjelenése napján.

Szeptember 10-én végre bemutatták a várva várt – és eddig titokban tartott – PlayStation 5 Pro-t, azonban nem vitte túlzásba a Sony a prezentációt. Mark Cerny mindössze 9 percen át beszélt az új konzolról, és ennek is csak egy része szólt ténylegesen arról, hogy mivel tud többet az új masina, és miben nyilvánul majd ez meg a játékok esetében, összehasonlítva a PlayStation 5-tel. Azt leszámítva, hogy most már állítólag minden 60 FPS-sel fut, túl sok csodát nem láthatott a közönség. A legszembetűnőbb változást talán a sugárkövetéses demók jelentették, bár azt érdemes leszögezni, hogy a ray-tracing még a bivalyerős PC-ket is megfogja, szóval elég fura ezzel kérkedni egy gyengébb konzol esetében, mindenesetre legalább minden világított, mint egy karácsonyi vásárban, és igazából a Gran Turismo 7, illetve a Hogwarts Legacy is jól mutatott felturbózva szerintünk.

Ez tehát nem feltétlenül győzött meg mindenkit arról, hogy mindent elhajítson a keze ügyéből és azonnal teperjen előrendelni az új konzol Pro változatát. Eddig azonban a hazai viszonyokat figyelembe véve, és az eurót forintra átváltva igyekeztünk összerakni a képletet, hogy vajon mennyibe is kerülhet itthon az új PS5 Pro. Mától kezdve azonban már itthon is előrendelhető a Sony új platformja, de nem lesz benne köszönet. Az alapgép 329.990 forintot kóstál, míg egyes üzletben már lemezes változatát is árultak, amiért 379.990 forintot kellett letenni az asztalra. Az árcédula ellenére egyébként úgy tűnik jól fogynak az új konzolok, mert az egyik webshop (PlatinumShop) például már arról számolt be, hogy elfogyott és nem lehet már náluk előrendelni. Ettől függetlenül nem kell félni, még bőven hozzá lehet jutni a PS5 Pro-hoz (Alza, Konzolvilág), de nem árt igyekezni, mert elképzelhető, hogy a következő napokban elkapkodják a terméket.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár