Még a Ubisoft számára is csalódást keltő a Star Wars Outlaws rajtja

Még a Ubisoft számára is csalódást keltő a Star Wars Outlaws rajtja

Nem véletlenül lett megosztó a játék, és bár kiadják Steamre is, meg gőzerővel dolgoznak a javításán, nem lehet tudni, hogy valaha sikeres cím válik-e belőle.

Nem áll jól a Ubisoft szénája, az elmúlt félév egy kicsit megviselte a céget. Ez azonban nagyrészt maguknak köszönhető, hiszen úgy tűnik idő előtt dobták piacra a Star Wars Outlaws-t. A vállalat időközben ugyanis elismerte, amit eddig csak sejteni lehetett, a nyílt világú Csillagok háborújás játék alulteljesített az eladásokat illetően, de legalább elárulták mellé a Steames megjelenési dátumot is.

A Ubisoft a legfrissebb pénzügyi beszámolójában számos jelentős változást jelentett be. Kezdve azzal, hogy elnapolták az Assassin's Creed Shadows premierjét – az új megjelenési dátum november helyett 2025. február 14. Sőt, a szeptember végén esedékes Tokyo Games Show-n sem lesznek ott, mert az utolsó pillanatban lemondták a szereplést. Ezzel párhuzamosan érkezett a hír, hogy a Star Wars Outlaws a vártnál gyengébben muzsikált a debütálást követően, és talán nem véletlen, hogy november 21-én befut majd Steamen is.

„A szilárd értékelések (Metacritic 76) és a First Party, valamint az Epic Games Store-ban elért felhasználói pontszámok (3,9/5) ellenére, amelyek egy magával ragadó és hiteles Star Wars univerzumot tükröznek, a Star Wars Outlaws kezdeti eladásai a vártnál gyengébbnek bizonyultak. A játékosok visszajelzéseire reagálva a Ubisoft fejlesztőcsapatai jelenleg teljes mértékben mozgósítva vannak, hogy gyorsan előálljanak egy sor frissítéssel, melyek javítanak a játékélményen, és az ünnepi szezonra ismét visszacsábítsák a közönséget, hogy a Star Wars Outlaws-t hosszú távon egy erős teljesítményt nyújtó játékként pozícionálják.” – áll a Ubisoft közleményében.

Ez már csak azért fontos tényező, mert több, mint 30 százalékot estek a részvényeik, és olyan súlyos a helyzet, hogy 10 éve nem látott mélyponton van a tőzsdén a Ubisoft az augusztus végi megjelenést követően. Ezt követően egy elégedetlen befektető még a céget is felszólította, hogy a zuhanás miatt jobb lenne, ha magánkézbe kerülne a cég.

Borítókép forrása: igdb.com Ubisoft press kit

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár