Új duplicate rendszerrel, és megannyi újdonsággal bővült az FC 25 FUT módja

Új duplicate rendszerrel, és megannyi újdonsággal bővült az FC 25 FUT módja

Hosszú éveken át kérte a közösség, hogy találjon valamilyen megoldást a másolatokra (duplicate) az EA, és most végre az FC 25 újít ezen a téren is FUT-ban, de ez még csak a jéghegy csúcsa.

Folyamatosan érkeznek az újdonságokat bemutató videók az EA FC 25-ről, viszont a legújabb kedvcsináló az Ultimate Team változtatásai miatt volt érdekes. Természetesen az új játékmódról, a Rushról is ejtett néhány szót a cég, mert úgy tűnik sokat várnak a 4v4-es meccsektől.

Mindenesetre az egyik legfontosabb dolog, hogy az FC 25 Ultimate Teamben végre lehetőségünk lesz arra, hogy a nem cserélhető duplikált kártyákat egy külön helyen tartsuk. A FIFA / EA FC sorozat elmúlt néhány évében eléggé megnőtt a nem cserélhető jutalmak mennyisége. Ez pedig egy idő után kisebb káoszt tudott okozni a profilon belül. Ráadásul bizonyos esetekben nem is lehetett már több csomagot kinyitni vagy újabb jutalmakat igényelni, amíg el nem tűntek ezek a kártyák. Ilyenkor meg csak két lehetőségünk volt: vagy felhasználtuk SBC-ben, vagy kukáztuk a lapot.

Most azonban az új SBC tárolónak köszönhetően vége a szenvedésednek. A FUT-játékosok nem véletlenül kértek már nagyon régóta valami ilyesmit. A videóból az szűrhető le, hogy az SBC Storage szekcióban látszólag 100 hely van, ami ideálisnak tűnik a gyűjtögetők számára. Mivel azonban még több hét van hátra az FC 25 megjelenésiig, ez természetesen változhat.

A Rivals is változik két további, erősen kért módosításnak köszönhetően: visszatért a kiesés, és a döntetlenek végre számítanak majd valamit, mivel egy pontrendszer alapján működik majd a liga (győzelemért három, döntetlenért egy, vereségért nulla). A játékosok és a menedzserek szerződései is megkapták a magukét, hogy tovább egyszerűsítsék az Ultimate Team-élményt. A contractok teljesen eltűnnek, míg a menedzserek további taktikai pluszt adnak a csapatnak.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy az Evolutions kártyák hátterének színét vagy dizájnját is megváltoztathatjuk majd, de akár különböző hanghatásokat, illetve animációkat is hozzá lehet adni, ezáltal alaposan személyre szabhatjuk azokat a játékosokat, akiknek a fejlesztésére sok időt áldoztunk.

Ezeket olvastad már?

Ami pedig a legszembetűnőbb lehet, hogy az FC 25 taktikai rendszere alapos ráncfelvarráson esett át. Például öt posztot eltávolítottak a játékból: balhátvéd, jobbhátvéd, baloldali csatár, jobboldali csatár, és középcsatár. Ehelyett ezek bekerültek az új Player Roles rendszerbe. A Player Roles lényegében a pálya minden alappozíciójának ad néhány olyan extra lehetőséget, amelyek bizonyos játékosoknál jobban működnek majd, mint másoknál. Vegyük például a csatárokat. Ahelyett, hogy csak egy 'csatárt' választanál, mostantól lehet belőlük csatár, 'poacher', hamis 9-es vagy 'target man'. Ezek a szerepek befolyásolják a csatár pozícióját, a felfutások típusát és még sok mást is.

Abban, hogy egy játékos alkalmas-e egy adott szerepkör betöltésére, az alábbi információ segít:

  • Role: Az általános role azt jelenti, hogy a játékos képes az adott szerepkörben játszani.
  • Role+: a '+' jel azt jelenti, hogy a játékos alaposabban elsajátította az adott szerepkört (az FC 25-ben minden játékos rendelkezik legalább egy Role+-szal).
  • Role++: A '++' jel azt jelzi, hogy a játékos világklasszis játékos ebben a szerepkörben.
  • Out of Position: A sárga felkiáltójel jelzi, ha a játékos nincs a helyén.

Ezen túlmenően érdemes megnézni a videót, hogy minden újdonságot első kézből figyelhess meg:

Az FC 25 szeptember 27-én jelenik meg minden létező platformra.

Kövess Minket!



Gamer szótár