Pofátlanul megemelték a Horizon Zero Dawn árát a Remastered bemutatása után

Pofátlanul megemelték a Horizon Zero Dawn árát a Remastered bemutatása után

Ha eddig nem szerezted be a játékot, akkor ne most akard majd megvenni a PS5-ös verzióját.

Kezdjük azzal, hogy szinte senki nem kérte a Horizon Zero Dawn felújított változatát. Az eredeti játék 2017-ben látott napvilágot, és a PS4 éra egyik legjobb címe volt, azonban a PlayStation 5 Pro beharangozásával sokan arra számítottak, jön majd néhány remake vagy remaster a PS2-es és PS3-as korszakból. Végülis részben bejött a tipp, hiszen például a Legacy of Kain: Soul Reaver is egy régi franchise, de legalább kap egy kis szeretet, és még idén megjön a modernizált verziója a felturbózott konzolokra.

A State of Play során aztán lehullott a lepel a Horizon: Zero Dawn Remasteredről is, bár nem volt benne sok köszönet, mert a hivatalos PS youtube csatornán közzétett trailer 14 ezer like mellett begyűjtött 35 ezer dislike-ot is. Jól látszik tehát a közösség elégedetlensége, a legtöbben ugyanis nem értik erre mi szükség volt. Mindenesetre legalább annyi kedvesség szorult a Sonyba, hogy az alapjáték tulajdonosai potom pénzért vásárolhatják meg a Remastered változatot.

Ez azonban lehet, hogy csak elterelés, mert fű alatt a Sony eközben megduplázta a PlayStation 4-es Horizon: Zero Dawn árát. A Eurogamer szúrta ki az áremelkedést az Egyesült Királyságban (15,99 GBP-ről 34,99 GBP-ra), de az Egyesült Államokban is többet kérnek már érte, a PlayStation Store-ban 19,99 dollárról 39,99 dollárra ugrott az árcédulája. A Horizon: Zero Dawn a PlayStation Hits kollekció részeként évek óta az előző áron ment mindenhol, és mint más klasszikusok, például a God of War és a The Last of Us Remastered, 19,99 dollárt kértek el érte. Az áremelés néhány nappal azután következett be, hogy a Sony a 2024-es State of Play-adáson bejelentette a hét éves játék Remastered verzióját.

A Sony májusban egyébként kivette ezt a címet a PlayStation Plus Extra Games Catalogból. A 2017-es alkotás ezért az előfizetők számára sem érhető már el ingyenesen, hiszen 19,99-et kellett kicsengetni érte, most pedig 39,99 dollárért lehet csak beszerezni, ha pedig a Complete Editionre vágyik valaki, akkor 49,99 dollárt kell leszurkolnia érte.

A Horizon: Zero Dawn Remastered október 31-én jelenik meg.

Borítókép forrása: igdb.com

Kövess Minket!



Gamer szótár