Több ezer fős PvP csatárkra számíthatunk a Throne and Libertyben

Több ezer fős PvP csatárkra számíthatunk a Throne and Libertyben

Az Amazon egyik fejese elárulta, hogy mit fognak tenni a kiegyensúlyozott PvP élményért.

Pontosan 3 óra múlva veszi kezdetét a Throne and Liberty korai hozzáférésű verziója, október 1-én pedig mindenki számára elérhető lesz az Amazon Game Studios ingyenes MMORPG-je. A kiadónak ez a harmadok próbálkozása a műfajban, így izgalmas lesz nyomon követni, hogy a New World és a Lost Ark sikere majd hanyatlása után, sikerül-e maradandót alkotniuk. A fejlesztők eddig sem titkolták, és a tesztek során is egyértelművé vált, hogy a játékban a PvP-n van a hangsúly, annak ellenére, hogy a PvE tartalmak szerelmesei sem fognak unatkozni.

A Throne and Liberty nagyon összetett fegyverosztályokkal rendelkezik, ezzel hatalmas személyre szabhatóságot biztosítva a játékosoknak, hogy mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabb stílust. A különböző óriási csaták során akár játékosok ezrei is egymásnak feküdhetnek majd, ami számos kérdést felvet a megvalósítással kapcsolatban. Daniel Lafuente – az Amazon globalizációs tervezési menedzsere – ezen aggályokat igyekezett eloszlatni a PCGamesN-nek adott válaszaival.

„A fókuszunk a mögöttes rendszerek finomításán volt, hogy megakadályozzuk a kizsákmányolást, miközben továbbra is lehetővé tesszük a dinamikus, játékosok által vezérelt élményeket, amelyek annyira izgalmassá teszik ezeket a csatákat. Arra koncentrálunk, hogy megakadályozzuk a játékrendszerekkel való visszaéléseket, amelyek túlzottan kioszthatják a hatalmat bizonyos csoportok számára. Továbbra is folytatjuk a monitorozást és az iterációt annak érdekében, hogy tisztességes, lenyűgöző, masszív PvP-környezetet biztosítsunk, amely megfelel játékosaink igényeinek.” – mondta.

Többen aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban is, hogy mi van, ha a nagyobb céhek összefognak, ezzel teljesen leuralva a kisebb szereplőket a játék menete során, valamint ha végül néhány nagyobb céhé lesz a térkép túlnyomó része, és ezzel igazságtalanná és kiegyensúlyozatlanná teszik a játékot.

„Az induláskor meg fogjuk határozni a maximális szövetséges céheket, amelyek hivatalosan egyesíthetik erőiket az olyan eseményekre, mint a Castle Sieges. Ez megakadályozza a verhetetlen megaszövetségek létrejöttét” – állította Lafuente, majd úgy folytatta, hogy „Egyetlen csoport dominanciájának megakadályozása összetett kihívás, amellyel több oldalról is foglalkozunk. Különféle rendezvényeket terveztünk, amelyek lehetővé teszik, hogy bármilyen méretű céh sikeres legyen. Például a várostromok idején, miközben a legnagyobb céhek harcolnak a kastély tulajdonáért, vannak szomszédos fosztogatózónák, amelyeket a kisebb céhek elfoglalhatnak, hogy Lucentet és Sollantot szerezzenek. Ezenkívül ingyenes szerverátvitel is elérhető lesz az indulástól kezdve, lehetővé téve a játékosoknak, hogy megtalálják a megfelelő otthont, amikor letelepednek a Solisiumban."

Ezek mind bizakodásra adnak okot, hiszen úgy tűnik az Amazon igenis foglalkozik ezekkel a kérdésekkel, és mindent megfog tenni annak az érdekében, hogy egy minden téren kiegyensúlyozott játékot kapjunk. Izgatottan várjuk, hogy miként alakulnak az elkövetkezendő hetek.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár