Döcögősen startolt a Throne and Liberty korai hozzáférésű verziója

Döcögősen startolt a Throne and Liberty korai hozzáférésű verziója

Már most százezrek próbálták ki az Amazon játékát.

Hát elérkezett ez a pillanat is, tömegek számára vált elérhetővé az év egyik, ha nem a legjobban várt MMORPG-je a Throne and Liberty személyében. Az Amazon Game Studios ezzel harmadjára is nekifut, hogy maradandót alkosson a műfajban, az első tapasztalatok alapján pedig minden esély megvan arra, hogy végre átütő sikert érjenek el. Akik megvásárolták a játék korai hozzáférésű verzióját, azok már tegnap este belekezdhettek a Throne and Liberty felfedezésébe, a többieknek azonban október 1-ig kell várni, hogy ingyenesen belevághassanak a kalandba. Nézzük tehát, hogy miként sikerült a rajt.

Az early acces kezdetét követően azonnal 53 884 egyidejű játékost számolhattunk – a cikk írásának a pillanatában 41 056-an pörgetik –, ami megsüvegelendő teljesítmény azt figyelembe véve, hogy alapjáraton egy ingyenes címről van szó, azonban a mostani hozzáféréshez – melyhez persze néhány más apróság is járt – 40 dollárt kellett fizetni. Erre már lehet alapozni, de a sorsdöntő pillanat október 1-én fog elérkezni. Közben a fejlesztők közzétettek egy videót a játék első 19 percéről.

A visszajelzések is elkezdtek záporozni a játékra Steamen, melyek meglepően vegyesek. Az eddigi közel 3000 értékelésnek csak a 60%-a pozitív, tehát a játékosok közel felének van valamiféle problémája. Túlnyomó többségük a  szerverproblémákra panaszkodik, hiszen egyszer csak órákra offline állapotba kerültek, ők pedig sok pénzt kifizettek azért, hogy korábban elkezdhessék a játékot. Ennek ellenére eddig  úgy tűnik, hogy magával a játékélménnyel elégedettek, a tömeg megérkezéséig pedig van 2 napja az Amazonnak, hogy összerántsa a szervereket.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár