Majdnem ez a három színész közül valamelyik játszotta a Breaking Bad Jesse-jét

Majdnem ez a három színész közül valamelyik játszotta a Breaking Bad Jesse-jét

Aaron Paul mellett három másik színész is esélyes volt Jesse Pinkman szerepére a Breaking Bad című sorozatban. 

Nincs olyan minden idők legjobb sorozatait rangsoroló toplista, ami nem említené meg a Breaking Badet, ami magyarul Totál szívás címmel futott, és öt évadot élt meg 2008 és 2013 között. A történet főszereplője egy meglehetősen szerencsétlen kémiatanár, Walter White, akit otthon és a munkában is elnyomnak, ötvenedik születésnapján pedig megtudja, hogy nem sok van már hátra, tüdőrákban szenved. Ahelyett azonban, hogy a kanapén hátradőlve várná a halált, főhősünk úgy dönt, hogy rendbe hozza magát és a családot is anyagilag, és egy volt diákjával, a drogfüggő Jesse Pinkmannel metamfetamin gyártásába kezd. Ahogy a piti kis üzlet egyre inkább szerteágazóvá válik, úgy alakul át főhősünk jelleme is: a középszerű kémiatanárból egy Heisenberg álnéven dolgozó keménykezű maffiózó lesz, aki a helyi drogbusinesst vezeti. 

Annak ellenére, hogy Walter White és Jesse Pinkman duóját a legjobb filmes párosok között tartják számon, utóbbinak eredetileg nem szántak nagy szerepet a történetben, a sorozat alkotója, Vince Gilligan ugyanis azt tervezte, hogy az első évad végére megöli a karaktert. A Bryan Cranston és Aaron Paul közötti kémia azonban olyannyira erősnek bizonyult, hogy a készítők jobban látnák, ha a szabadszájú, de végső soron aranyszívű Jesse-t mégsem írják ki a történetből.

Bár Paul remekül hozta a jobb sorsra érdemes drogfüggőt, a casting csapat kezdetben nem volt benne biztos, hogy a színész biztosan jó választás lesz-e Jesse szerepére. Ennek az volt az oka, hogy Pault kezdetben túlságosan is jóképűnek tartották a szerephez, ránézésére olyan karakternek tűnt inkább, mint aki a Beverly Hills 90210-be passzol, nem pedig a Breaking Badbe. A készítők három másik színészt is esélyesnek tartottak, ám a meghallgatás után nem volt kérdés, hogy kire fogják osztani a szerepet.

És hogy kik voltak Aaron Paul ellenfelei? A sorozat casting vezetője, Dawn Steinberg még 2013-ban egy interjúban árulta el, hogy Penn Badgley, Reid Scott és Colin Hanks voltak a színész nagy kihívói. Penn Badgleyt a Gossip Girl –A pletykafészek sorozattal ismerhette meg a nagyvilág, de ő alakítja a népszerű pszichothriller sorozat, a Te sorozatgyilkosát is. Reid Scott neve valószínűleg már kevésbé cseng ismerősen a hazai nézők számára, pedig a színész feltűnt a Venom-filmekben és a Prime Video nagy sikerű, Rólad alkotott kép (The Idea of You) című romantikus filmjében is. Bár mindkettőjüket nehéz elképzelni Jesse-ként, a legfurcsább választás egyértelműen a Fargo sztárja, Colin Hanks lett volna. Ahogy azt a Slash Film is megjegyzi, nem csak a színész kisugárzása nem passzol a karakterhez, de amiatt is szerencsétlen választás lehetett volna, hogy szinte a megszólalásig hasonlít világsztár édesapjára, Tom Hanksre. 

Szerencsére azonban a Breaking Bad alkotói csapata nagyon harcolt azért, hogy Aaron Paul kapja a szerepet: állítólag egészen odáig mentek, hogy megfenyegették a Sonyt, hogy nem lesz sorozat, ha nem ő formálhatja meg a karaktert.

Borítókép forrása: Netflix 

Kövess Minket!



Gamer szótár