A Remastered után jön az új Horizon játék, de még ne bonts pezsgőt

A Remastered után jön az új Horizon játék, de még ne bonts pezsgőt

A The Last of Us esetében még nem sikerült megvalósítani, de úgy tűnik a Horizon már nem ússza meg a multiplayert.

Egy neves bennfentes azt állítja, hogy a Guerrilla Games nem a Horizon harmadik részére készül, hanem előtte szeretnék megvalósítani a régóta pletykált többjátékos projektjüket. Ha ez a jelentés igaz, akkor a Horizon Forbidden West folytatására váró rajongók egy ideig még biztosan nem ünnepelhetnek.

A fejlesztőcsapat jelenleg teljes mértékben a Horizon franchise-ra koncentrál, éppen ezért jó néhány vasat tartanak a tűzben. A következő felvonása a sorozatnak a Zero Dawn Remastered változata lesz, ami nyilvánvalóan kellett, mint egy falat kenyér – 2017-es alkotásról van szó, érhető a közösség csalódottsága. Nem csak videójátékokra kell gondolni egyébként, hiszen tervben van egy Horizon MMO, illetve már nekiláttak a TV-s adaptációnak is – bár ezt több, mint valószínű, hogy lefújták –, valamint a LEGO Horizon Adventures is a kertek alatt van – november 14-én debütál. A legtöbb ilyen projektet külső stúdiók végzik a Guerrilla felügyelete alatt.

Lehet, hogy egyeseknek nem tetszik majd ez a hír, de Guerrilla már évek óta fejleszti a Horizon multiplayer verzióját, és úgy tűnik ez még a Forbidden Westet követő harmadik rész előtt megvalósulhat – az már más kérdés, hogy mi szükség van egy ilyen masszív történetközpontú, egyjátékos kaland esetében a többjátékos koncepcióra. Jason Schreier hiteles iparági bennfentes arról számolt be egy nemrég megjelent Spawncast-epizódban, hogy ezt adják ki legközelebb. A harmadik single player Horizon-játék eközben még „odébb van”.

A Sony és a Horizon multiplayer

Schreier azt is megjegyezte, hogy a Sony nem viccel a szolgáltatásalapú Horizonnal, és nagy potenciált látnak egy ilyen multiplayer megvalósításában. Tekintve, hogy a játék legalább 2018 óta készül, elég hihetőnek tűnik, hogy a Guerrilla mostanában ér a fejlesztés végére. Bár furcsa ezt látni a Sonytól, mert korábban a The Last of Us esetében végül elvetették a multiplayer ötletét, hiszen valószínűleg bukta lett volna, pedig talán ahhoz a címhez, egy apokalipszis által szétzilált világhoz, jobban illett volna a többjátékos koncepció, mégsem sikerült tető alá hozni.

Az esetleg sokat segíthet, hogy egyes pletykák szerint multiplayer még nagyobb gépeket is magával hozhat, mint amiket a Horizon első és második részében láttunk, így a végén egészen különleges élményt nyújthat más címekhez képest.

Borítókép forrása: Steam

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár