Egy hét után már a Hófehérkénél is jobban gyűlölik az új Minecraft mozifilmet

Egy hét után már a Hófehérkénél is jobban gyűlölik az új Minecraft mozifilmet

Elképesztő utálat övezi az egyik, ha nem a legnépszerűbb videójáték élőszereplős adaptációjának első előzetesét.

Lehet jól csinálni (The Last of Us, Fallout, Sonic), és lehet rosszul is. Úgy tűnik Hollywoodban még mindig nem jöttek rá, mivel lehet megragadni igazán a közönség figyelmét, ha adaptációkról van szó. Hajlamosak úgy érezni a tengerentúlon, hogy a forrás nem elég, és a saját perspektívájukat is bele kell vinniük az alkotóknak. Ezzel eléggé mellé tudnak lőni, de egyelőre mégis beválik, A kis hableányra is hiába ömlött az utálat, végül sikert aratott a kasszáknál.

A helyzet most is nagyon hasonló, csak még durvább a közösség reakciója a Minecraft mozifilm első előzetesét követően. A Youtube-on közzétett videó egy hét alatt ugyanis már 1,3 millió dislike-ot kapott (legalábbis ennyin áll a mutató a cikk írásának pillanatában), ami egy elképesztő szám, de még mindig kevésnek bizonyulhat.

Hogy miért?

Kezdjük azzal, hogy az élőszereplős Hófehérke sem igazán nyerte el a rajongók tetszését, van viszont egy nagy különbség a két alkotás között. A Minecraft-ra több, mint 600 ezer like is érkezett a rengeteg dislike mellé, míg a Rachel Zegler főszereplésével készülő mese-adaptáció esetében csak 88 ezren nyomtak rá a tetszik gombra, miközben 1,2 millióan fejezték ki nem tetszésüket.

Azt se felejtsük el, hogy a nyáron a Borderlands is napvilágot látott – bár ne tette volna –, de nemcsak a kritikusok, a nézők is szétszedték. Az értékelései silányak, de pénzügyileg is eléggé nagy bukásnak tűnik, pedig olyan sztárokat sikerült megnyerni a produkcióhoz, mint Cate Blanchett, Kevin Hart, és Jamie Lee Curtis. Ez a koncepció is bebizonyította, hogy a senki által nem kért, videójátékok alapján készült filmek rossz ötletnek bizonyulnak, pláne, ha egy nem hozzáértő stáb lát neki a munkának. Ettől függetlenül nem állnak le Hollywoodban.

Ezeket olvastad már?

A Minecraft trailer esetében a rajongók sok dolognak nem örültek, kezdve Jack Blacktől, aki ugyanazt a karaktert játssza szerintük, mint mindig. Egyesek a sztorit is kifogásolták, mert látszólag egyszerűen csak egy Jumanji másolat az egész, Minecraft-látványvilággal. A kommentszekció hasonlóan brutális, és gyakorlatilag mindent leírnak a felhasználók, amit utálnak a trailerben.

Kövess Minket!



Gamer szótár