Csernobil környékén felfelé hullik az eső - 15 éves a S.T.A.L.K.E.R. Call Of Pripyat

Csernobil környékén felfelé hullik az eső - 15 éves a S.T.A.L.K.E.R. Call Of Pripyat

Másfél hónap múlva jön a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, de addig is, érdemes lehet feleleveníteni, hogy milyen volt a nagy előd, a Call of Pripyat.

Pont tegnap számoltunk be arról, hogy megjelent a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl fejlesztéséről szóló dokumentumfilm, a War Game. Ez a másfél órás film elképesztő módon mutatja be azt, hogy hogyan sikerült az ukrán GSC Game World csapatának elkészítenie az új játékot, miközben odakint két és fél éve dúl az orosz-ukrán háború, ami nem egyszer keresztülhúzta az ő terveiket és életüket is.

Azonban nem csak emiatt aktuális a héten ez a széria, hiszen szerdán ünnepelte a 15. születésnapját a Call of Pripyat című epizód. A PC Gurunál dolgozó kollégáink pedig ennek aprópóján készítettek egy videót, amiben a kétezres évek egyik legikonikusabb és legegyedibb PC-s FPS-ének harmadik és talán legjobb részéről emlékeztek meg. Ha kíváncsi vagy rá, hogy ennyi év távlatából hogyan tekintettek vissza a legendás 2009-es S.T.A.L.K.E.R. epizódra a srácok, akkor csak ajánlani tudjuk az alábbi videó megtekintését. Jó szórakozást!

A S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl 2024. november 20-án érkezik PC-re, Xbox Series X|S-re és a Game Pass kínálatába.

Borítókép: GSC Game World

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár