London után a Fallout újabb feltérképezetlen szegletét fedeznék fel a modderek

London után a Fallout újabb feltérképezetlen szegletét fedeznék fel a modderek

A Fallout London sikerén felbuzdulva egy csapat lelkes modder belevágott egy újabb hatalmas rajongói mod elkészítésébe.

Hatalmas várakozás előzte meg a július végén érkező Fallout 4 modot, a játékot teljes egészében átszabó Fallout Londont. Eredetileg már tavasszal megkaptuk volna ezt, csak sajnos az évek óta készülő közösségi kiegészítőt el kellett halasztani a Bethesda ügyetlenkedése miatt. Sebaj, ezt is túléltük, most pedig a brit armageddonból rögtön áttérhetünk lélekben egy mexikóiba, ugyanis egy csapat modder kitalálta, hogy ideje lenne felfedezni, mi is történt ennek az országnak a területén az atomháború után.

A Fallout: Nuevo México – hogyha egyszer elkészül – a Fallout Londonhoz hasonlóan szabja majd át az alapjátékot, ám most a negyedik rész helyett a New Vegast választották a fejlesztéshez. Bár a projekt még nagyon távol áll a késztől, az alkotók már közzétettek egy pár perces előzetest, amiben betekintést nyerhetünk a még igen korai munkálatokba. Ebben elsősorban a mod legfőbb helyszínét, Mexikóvárost vehetjük szemügyre:

„Mexikóvárosban, a masszív metropolisz egykoron élénk szívében ma romokat találunk, egy csatateret, ahol különböző frakciók harcolnak egymással a vezetésért és a túlélésért. A Chapultepec [a város egyik ikonikus parkjának] pusztuló kolóniájától a Xochimilcóban [a város egyik kerületében] kiöntött csatornákig a várost a gyönyör és a brutalitás keveréke kísérti” – áll az előzetes leírásában.

Azt sajnos egyelőre nem tudni, hogy mikorra készülhet el a Fallout: Nuevo México. De ha tippelnünk kellene, akkor a Fallout London példájából kiindulva még évekre lehetünk a nagy naptól. Azt viszont már most leszögezték a készítők, hogy amikor megjelenik a mod, akkor ingyenesen elérhető lesz csak úgy, mint a londoni testvére, tehát legalább emiatt nem kell aggódni.

Borítókép: Bethesda Game Studios

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár