Hogyan játszható a Fallout London? Megmutatjuk

Hogyan játszható a Fallout London? Megmutatjuk

Mutatjuk, mit kell tenned, ha a GOG-on vagy a Steamen keresztül szeretnél játszani a Fallout 4-hez megjelent Fallout London moddal.

Hosszú várakozást követően futott be tegnap délután a Fallout 4-et elképesztő módon Fallout Londonná varázsoló mod. Igaz, a Team Folon útja eddig a pillanatig nem volt sima: elég csak arra a helyzetre gondolni, amikor napokkal az előző kiadási dátum előtt kitalálta a Bethesda, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy teljesen felesleges next-gen frissítést a játékhoz, ami több fejfájást okoz a játékosoknak, mint örömet. A modderek azonban nem adták fel, és kitaláltak egy megoldást, amivel megkerülhető a Bethesda kontárkodása. Tegnap óta pedig a GOG-on és a Steamen elérhető Game of the Year változatokkal már lehet is tolni a londoni mókát.

Az egyetlen probléma – mint azt a tegnapi cikkünkben is írtuk –, hogy nem minden esetben megy a mod telepítése egyetlen kattintással, ezért alaposan utána kell járni a szükséges lépéseknek. A GOG-os változatnál még nem kell megszakadni, mert ezen a platformon keresztül terjeszti a Team Folon a gigantikus modifikációját, vagyis relatíve hamar pöröghet az atomháború utáni Egyesült Királyság felfedezése. Ha viszont máshol van meg a Fallout 4, például a Steamen, akkor azért többre lesz szükséged egy GOG Galaxy telepítésénél. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy most a lehető legérthetőbb módon elmagyarázzuk, hogyan is kell a Fallout 4-ből Fallout Londont csinálni az egyes platformokon.

Epic Games Store

Ezt lesz a legegyszerűbb elmagyaráznunk: a Fallout 4 itt értékesített variánsaival nem működik a Fallout London, mert nem lehet visszaállítani azokat a next-gen frissítés előtti állapotra. Szóval ha nagyon szeretnél Fallout Londont játszani, kénytelen leszel az alábbi két opcióból válogatni.

Ezeket olvastad már?

GOG

A platformok közül a DRM-mentességéről híres GOG a legtámogatóbb, így hivatalosan rajtuk keresztül terjeszti a modot a Team Folon. Ha a GOG-on birtoklod a Fallout 4 Game of the Year kiadását, akkor csak néhány egyszerű lépés és készen is állsz a játékra. Ráadásul itt nem kell a next-gen frissítés miatt sem aggódni, mert a GOG-os változat kompatibilis a moddal a polcról levéve:

  • Telepítsd a Fallout 4: GOTY kiadást
  • Kapcsolod ki a GOG Galaxyban a felhőmentéseket
  • Keresd meg az áruházban a Fallout Londont, ad hozzá a könyvtáradhoz ingyen és telepítsd fel
  • Kövesd a Fallout London által feldobott utasításokat

Steam

Ha a Steamen szeretnél játszani a Fallout Londonnal, akkor ez már nem fog menni a játékverzió visszaállítása nélkül. Ahhoz, hogy a mod működjön, az 1.10.163.0 változatra lesz szükséged, és hogy ezt elérd, a Team Folon összerakott egy eszközt, amivel elvileg könnyedén visszaállíthatod a játékodat. Mutatjuk, ebben az esetben hogyan fest a telepítés:

  • Telepítsd a Fallout 4: GOTY kiadást a Steamen
  • Töltsd le és indítsd el a Fallout London Downgrader and Addons nevű programot
  • Kövesd a Downgrader utasításait
  • Keresd meg a GOG-on a Fallout Londont, ad hozzá a könyvtáradhoz ingyen és telepítsd fel
  • Kövesd a Fallout London által feldobott utasításokat

A teljes képhez hozzátartozik még, hogy a Downgrader mellé egy rakás extrát tettek a Team Folon tagjai, de ha ezekkel szeretnél bármit is kezdeni, érdemes alaposan átolvasni a Nexus Modson leírtakat. Továbbá, elképzelhető, hogy valamiért nem szeretne működni a Downgrader. Ilyen esetekben lehetséges a manuális telepítés is, de a fejlesztők ezt csakis gyakorlott felhasználóknak javasolják. Ha mégis ezt az utat választanád, akkor érdemes ellátogatni a hivatalos weboldalukra, ahol lépésről lépésre leírják, hogy melyik fájllal mit kell csinálni stb.

Kövess Minket!



Gamer szótár