Bíróság elé rángatják a Ubisoftot, mert megtévesztették a felhasználóikat

Bíróság elé rángatják a Ubisoftot, mert megtévesztették a felhasználóikat

Ha a mostani időszak nem lett volna elég lehangoló, akkor a Ubisoftnak most még egy problémával szembe kell néznie.

Amint arról a Bloomberg Law beszámolt, egy csoportos kereset nyújtottak be a vállalat ellen, és azzal vádolják őket, hogy személyes adatokat osztottak meg a Metával – a Facebookot is üzemeltető céggel. A panasz szerint a Ubisoft Store-on keresztül vásárló játékosok, és a Ubisoft+ szolgáltatásra feliratkozók adatait a Pixel felhasználói nyomkövető szoftveren keresztül küldték el a Metának.

Ez a gyakorlat sérti a Video Privacy Protection Act-et, amelyet eredetileg 1988-ban vezettek be azért, hogy megakadályozzák a videokölcsönzőket abban, hogy a tagokról származó információkat megosszák, mivel ez „konkrétan összekapcsolhatja egy személy személyazonosságát” a vásárlási előzményekkel. A digitális terjesztés felerősödésével a törvényt 2013-ban módosították, és a videokölcsönző cégek, köztük a Netflix is, megoszthatták a felhasználók adatait a közösségi oldalakkal, de csak a beleegyezésük után.

A Ubisoft elleni panasz azt állítja, hogy mivel a kiadó nem közli a játékosokkal ezt az információt, ezért többek között megsérti a Video Privacy Protection Actet.

„Az alperes céltudatosan bevezette és felhasználta a Pixelt, amely nyomon követi a felhasználók tevékenységét a weboldalon, és értékes marketingadatok gyűjtése céljából továbbítja ezeket az információkat a Facebooknak.” – állítja a kereset.

A felperesek esküdtszéki tárgyalást és anyagi kártérítést szeretnének minden érintettnek, valamint bírósági végzést, amely arra utasítja a Ubisoftot, hogy vagy távolítsa el a Pixelt a weboldaláról, vagy szerezze be a felhasználók beleegyezését, mielőtt megosztja az adataikat. Rájár a rúd a Ubisoftra, hiszen már a Star Wars Outlaws kapcsán is elképesztő mélypontot értek el, és ennek apropóján még az Assassin's Creed Shadows-t is el kellett halasztaniuk, mindeközben pedig egy belső vizsgálatnak is nekiláttak.

Borítókép forrása: gamerant.com

Kövess Minket!



Gamer szótár