Elhagyták a süllyedő Ubisoft-hajót és új stúdiót alapítottak a veterán fejlesztők

Elhagyták a süllyedő Ubisoft-hajót és új stúdiót alapítottak a veterán fejlesztők

Az új stúdió első játéka már javában készül, és az egykori ubisoftosok mellett még egy Rockstar Games veteránt is sikerült megszerezni a projekthez.

Day 4 Night néven új stúdiót alapított egy egykori Ubisoft rendező és több kollégája, valamint egy volt Rockstar Games veterán – jelentették be az alapítók a sajtóközleményükben. A két vezető személyiség a Mario + Rabbids és a Rayman rendezője, Davide Soliani, valamint a Shadow of Mordor és a Red Dead Redemption vezető dizájnere és írója, Christian Cantamessa lesznek. De mellettük még alapítóként van felsorolva több prominens játékipari veterán, így Cristina Nava, Glan Marco Zanna és Luca Breda is, akik többek között a Ghost Recon, a Just Dance, a Mario + Rabbids és a Star Wars franchise-okon dolgoztak producerként.

A Day 4 Night a dél-koreai Kraftontól (a PUBG tulajai), az Xbox egyik alkotójától, Ed Friestől és a 1UP Venturestől kapott pénzt, hogy elkészítse első játékát. Ennek fejlesztését társrendezőkként Soliani és Cantamessa vezetik majd, a munkálatokba állításuk szerint már belekezdtek. A júniusban 25 év ubisoftos karrier után távozó Soliani a következő nyilatkozatot tette a stúdió alapítása kapcsán:

„Amit a Day 4 Nightnál barkácsolunk mindent tükröz, amit valaha meg akartunk tapasztalni játékosként: jókedvet, kalandot, költészetet, akciót, csodát és azt az örömet, hogy a barátainkkal dolgozhatunk. Ez altatódal a lelkemnek, szerenád az iparágunknak, a varázslatnak és az őrületnek, ami a semmiből világok teremtését jelenti. Ez egy történet diadalokról, kihívásokról, álmokról, a közös út kivilágítása.”

A stúdió első játékáról szűkszavúan nyilatkoztak a fejlesztők, csak annyi biztos, hogy ez egy új IP lesz, amit ők találtak ki. Ed Fries szerint azonban „ez simán a legkreatívabb dolog”, amit az utóbbi időkben látott, tehát a játékosoknak minden oka megvan az izgatottságra, mi is kíváncsian várjuk, hogy ha egyszer bejelentik majd ezt a címet, mi lesz majd.

Remek kérdés egyébként, hogy mennyi összefüggés van az Ubisoft veteránjainak exodusa és a kiadó idei bukdácsolása között, de meglepődnénk, ha a válasz semmi lenne. Hatalmas a baj ugyanis a francia cégnél, a részvények mélyrepülésben vannak, felmerült már az is, hogy magánkézbe vegyék az egészet. Továbbá a Skull & Bones minősége, a Star Wars Outlaws gyenge eladásai, az XDefiant haldoklása és az Assassin's Creed Shadows halasztása sem azt mutatják, hogy most ez lenne az a műhely, ahol a rendszerszintű problémákon átlendülve kiváló és újszerű játékokat lehetne készíteni, így érthető, hogy a veteránok is inkább a saját szakállukra dolgoznának.

Borítókép: Ubisoft Massive Entertainment

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár