Kiderült a Ubisoft csalódottsága, ennyi példányt adtak el a Star Wars Outlawsból

Kiderült a Ubisoft csalódottsága, ennyi példányt adtak el a Star Wars Outlawsból

Már az AC Mirage-hoz képest is óriási a visszalépés az eladások tekintetében, nem véletlenül zuhant meg a cég.

A Star Wars Outlaws már a megjelenése előtt sem feltétlenül nyerte el mindenki tetszését, a debütálást követően pedig ez hatványozottan igazzá vált. Nemcsak azért, mert jó néhány bosszantó hibával érkezett, hanem egyszerűen nem ütötte meg azt a szintet, amit a rajongók elvárnak egy Ubisofttól. A problémák orvoslása még most is folyik, a kiadó közleményben tudatta a közösséggel, hogy már dolgoznak a javításokon, de ehhez még kell egy kis idő, ami már megint egy kifogásnak tűnik. Nos, a játékosbázisnak a türelme véges, alighanem ezért teljesíthetett pocsékul az Outlaws az eladásokat illetően. Az értékeléseket illetően sem lehetnek boldogok a cég fejesei, bár például Metacriticen a kritikusok 76 pontja még nem lenne annyira lehangoló, a felhasználók által adott 5.4 pont viszont már jelzésértékű, hogy valami nagyon nincs rendben az új címmel – meg a vállalattal sem. A befektetők meg aztán pláne nem repdeshetnek örömükben, ugyanis a megjelenés óta eltelt egy hónap alatt mindössze 1 millió példányban kelt el a Star Wars Outlaws.

Ez bőven elmarad a várakozásoktól, és még a Ubisoft is úgy nyilatkozott, csalódást keltőek a számok. Részben ez az oka annak is, hogy az Assassin's Creed Shadows megjelenését jelentősen elhalasztották.

Még az erő sem segíthet

Azt még az Insider Gamingnek sem sikerült megtudakolnia, hogy milyen eladásoknak örültek volna a cégnél, de legalább a közel álló forrásoktól sikerült megszerezni az aktuális eladási adatot. Viszonyítási alapként megosztanánk, hogy három hónappal a Mirage piacra kerülése után már ötmillió eladott példánynál járt a legújabb Assassin's Creed epizód.

A korai trailerekben és demókban a Star Wars Outlaws még lenyűgözte a játékosokat, de nemcsak a hatalmas, nyitott világú környezet felfedezése miatt várták, hanem az új karakter történetének kibontása is izgalmasnak tűnt, főleg mivel most legalább nem egy Jedi bőrébe bújhattak volna. Ez az izgatottság azonban az idő múlásával inkább csalódottságba csapott át, és az első játékmenet felvételek már egyre kevésbé tetszettek a közösségnek. Jelenleg ott tartunk, hogy 10 éves mélyrepülést eredményezett az Outlaws a Ubisofttnál, és egyelőre nem tudni meddig fajulhat el ez a dolog.

Borítókép forrása: Steam

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár