A Ubisoft szerint a játékosok miatt hasalt el a Star Wars Outlaws

A Ubisoft szerint a játékosok miatt hasalt el a Star Wars Outlaws

Sikerült megint olajat öntenie a tűzre a cégnek, és ahelyett, hogy bocsánatot kértke volna, inkább azokat hibáztatják, akikből élnek. Ezek után kérdéses mire számíthatnak majd az AC Shadows esetében.

Mostanában sokat hallhattál a Ubisoftról, és alighanem ez egy ideig így is marad, mert a cégnél jelenleg a káosz uralkodik, és emiatt már belső vizsgálatot is indítottak. Talán nem állítok nagy blődséget, ha azt mondom, az egész a legújabb Assassin's Creeddel indult, amely nemcsak új alcímet kapott (Shadows), hanem két új főszereplővel is bővíti az ismereteinket. Közülük is a szamuráj számunkra az érdekesebb, Yasuke ugyanis hiába egy történelmileg hiteles karakter, a játékban betöltött szerepe már jócskán kiborította a rajongókat. Hatalmas vita folyik a mai napig arról, hogy miért adtak neki szamuráj titulust. Bár ez a színes bőrű férfi valóban élt egy ideig Japánban, nincsenek róla feljegyzések, hogy valaha is megkapta volna ezt a rangot.

Ez már kellően felpaprikázta a közösséget, majd nem sokkal később az ősszel megjelenő Star Wars Outlaws tette fel az i-re a pontot. A játék megjelenése szintén zűrzavarosa sikeredett, és az egy dolog, hogy lenne mit javítani rajta, de az eladások is terén is messze alulteljesített a szoftver. Ez így együttesen már túl soknak bizonyult, a Ubisoft részvényei éppen ezért zuhanni kezdtek, és mostanra már ott tart a dolog, hogy 10 éve nem látott mélységet is kénytelenek voltak elkönyvelni. A habot a tortán a Tokyo Games Show kihagyása, majd az AC Shadows elcsúsztatása jelenti.

Ha pedig azt hitte volna bárki is, hogy nincs válasza erre az eszement helyzetre a vállalatnak, nagyot tévedett. A Ubisoft vezérigazgatója ugyanis egyenesen a játékosokat hibáztatja a Star Wars Outlaws gyenge szereplése miatt. Ahelyett, hogy vállalták volna a felelősséget, inkább nekimentek a rajongótábornak. Yves Guillemot nemrég egy befektetői telefonbeszélgetés során említette meg, hogy a játékosoknak már nem elég egy szimplán jó játék. Szerinte rendkívüli elvárásaik vannak:

„A mai kihívásokkal teli piacon, ahol a játékosok rendkívüli élményeket várnak el, már nem elég a szilárd minőséget leszállítani” - Yves Guillemot állítása szerint.

Ezeket olvastad már?

Valószínűleg emiatt tartják vissza az Assassin's Creed Shadows-t is, mert elvileg kész van a franchise legújabb felvonása, de a finomhangolások miatt inkább csak 2025 év elején adják majd ki. A vezérigazgató szerint tekintetben a kiválóságra kell törekedniük, máskülönben nem tudnak felmutatni eredményeket.

Bár úgy tűnhet, hogy Guillemot a játékosokat hibáztatja a legutóbbi játék gyenge eladásai miatt, talán egy dologban lehet némi igaza: egyeseknek időnként már irreális elvárásai vannak manapság, aminek szinte lehetetlen megfelelni.

Ti mit gondoltok róla?

Borítókép forrása: Steam

Kövess Minket!



Gamer szótár