Nem bízik az Ubisoft az Assassin's Creed Shadowsban?

Nem bízik az Ubisoft az Assassin's Creed Shadowsban?

Remélhetőleg hamarosan elárulják, hogy miért hoztak egy ennyire aggasztó döntést az Assassin's Creed Shadows kapcsán.

Alig pár órája írtunk róla, hogy egy szivárgásnak hála egy rakás érdekes újdonság derült ki az Assassin's Creed Shadowsról. De azóta az Ubisoft bejelentette, hogy nem tartja meg a Tokyo Game Showra tervezett online prezentációját. Majd az Insider Gaming kiderítette, hogy a Shadows újságíróknak szánt zárt körű eseményét is törölte a kiadó, ezzel pedig egy csapásra kérdésessé vált, hogy ez a játék egyáltalán megjelenik-e még idén.

A lap forrásai szerint az előzetes tesztlehetőségre a jövő héten került volna sor, az embargót pedig akkor jelentették volna be, így annak dátuma nem ismert. Azonban ha október elején nem tudnak egy ilyen eseményt tető alá hozni egy november 12-re tervezett játék esetében, az nem sok jót sejtet. Elég csak megnézni a Dragon Age: The Veilguard példáját: nem tudjuk, hogy annyira jó játék lesz-e, mint az amerikai kollégák mondják, viszont ezidáig mindenki bukásnak várta, most pedig sikerült visszaadni a reményt azáltal, hogy az emberek kipróbálhatták és elmélyülhettek benne.

Az Assassin's Creed Shadows is kapott hideget és meleget az elmúlt hónapokban, ezért egy hasonló eseményről nehéz elképzelni, hogy ártani tudott volna egy már szinte kész játék renoméjának. Tehát valószínűbb, hogy inkább csúszni fog a játék és nem fejezték be időben, mint az, hogy a marketing ezen állomásáról lemondtak a kiadónál a vásárlók megvezetése érdekében. Mindehhez hozzátartozik, hogy ennek a hírnek a terjedése rendkívül rossz PR önmagában, ezért is kell azt gondoljuk, hogy a játék állapota rosszabb, mint amit most kapni fognak a médiától, és az Ubisoft egyszerűen nem bízik eléggé a játékban – remélhetőleg hamarosan elárulják, hogy miért.

Az Ubisoft élete egyébként nem csak játék és mese az utóbbi hónapokban. Elképesztő iramban veszít értékéből a francia cég a tőzsdén, a cikk írásának pillanatában már 12 euró alatt kereskedtek a papírjaikkal, amire több mint 10 éve nem volt példa. Ennek okairól és következményeiről korábban ITT írtunk, de nincs kétségünk afelől, hogy ezt a hírt is nyugodtan oda lehet tenni azok sorába, amelyek épp az Ubisoft vesztét okozzák.

Borítókép: Ubisoft

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár