A játék újraindítására készülhetnek a Concord fejlesztői

A játék újraindítására készülhetnek a Concord fejlesztői

Megmentheti a Concordot, ha ingyenesen játszhatóvá teszik?

A Firewalk Studios augusztus végén adta ki a 8 évig, és 140 milliárd forintból fejlesztett hero shooter játékát, a Concordot. Az idei év kimondottan erős volt meglepetésszerű debütálások terén, mind pozitív, mind negatív értelemben, és a Concord sajnos egyértelműen az utóbbi kategóriába tartozott. Habár a játék egyébként nem sikerült rosszul, mondhatni, hogy a kutyát sem érdekelte – a legtöbb egyidejű játékosa 697 volt –, így a stúdió 13 nap után úgy döntött, hogy inkább visszavonulót fúj, és lelövi a szervereket. A döntés a történtek ellenére váratlanul érte a közösséget, akik abban reménykednek, hogy később a projekt újult erővel, esetleg ingyenes címként térhet vissza. Habár erre konkrét bizonyíték még nincs, vannak árulkodó jelek.

A szemfüles rajongók észrevehették, hogy a Concord az elmúlt hetekben gyakran frissült Steamen – október 6 óta pontosan 20-szor –, tehát a Firewal Studios nem vette le róla teljesen a kezét, és minden bizonnyal további simításokat végez annak érdekében, hogy ne tűnjön el örökre a süllyesztőbe az alkotásuk.

A Concord bebukásában sokak szerint az árcédula, és a gyenge marketing volt a ludas. Ha tényleg ingyenesen tér vissza, az első probléma azonnal megoldódik, ráadásul a történelmi sikertelenségének köszönhetően, egészen nagy médiafigyelmet kapott a játék az elmúlt hónapban, és több szem szegeződik rá mint valaha. Ha a fejlesztők jó érzékkel nyúlnak hozzá a dolgokhoz, még akár jól is elsülhet a történet.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN