Concord: A legfrissebb jelentések szerint 140 milliárdba került a fejlesztés

Concord: A legfrissebb jelentések szerint 140 milliárdba került a fejlesztés

Az eddig tudni vélt összegekhez képest is több pénzt égethetett el a Sony a Concordra!

Emlékeztek még a Concordra? Jó, valószínűleg nem játszottatok vele - hiszen kb. senki sem játszott vele - mégis napokig folyta a hírekből a Concord. Mi is sokat foglalkoztunk a játékkal, elvégre, ritkán látni olyat, hogy a Sony, a dicsőséges és tévedhetetlen (legalábbis egyesek szerint) Sony piacra dob egy játékot, amit az első perctől fogva népharag fogad és ami annyira sikertelen lesz, hogy 13 nappal a megjelenése után teljes egészében lelövik annak szervereit és visszatérítik a játékosok pénzét, akik akárcsak egy centet is költöttek rá. A Concord pont így járt!

A sztori pedig akkor kezd elmélyülni, amikor egyre több és több információ szivárog ki a fejlesztés körülményeiről. Persze ezek nem hivatalos információk, hanem piaci értesülések, belsős szivárogtatások, így érdemes talán minden infót elosztani kettővel, de sokszor még így is hihetetlen amit hallunk. A legfrissebb hírek szerint, a játék óriási tervekkel készült és még attól is több pénzt emésztett fel, mint azt eddig gondoltuk. Colin Moriarty - belsős információkra hivatkozva - a Sacred Symbols podcast egyik friss részében azt állítja, hogy a Concord a PlayStation jövőjét megteremtő játéknak készült. Ryan Ellis - a játék azóta már leváltottigazgatója - az utolsó percig hitt a játékban. Amikor már a fejlesztőknek is világos volt, hogy a Concord óriási bukás lesz, ő akkor is hitt még benne és őrületes szenvedéllyel beszélt arról.

A tervek szerint egy Star Wars szintű franchise-t akartak a Concorddal teremteni, ám végül a játék kevesebb, mint két hét alatt megbukott és egyes információk szerint pusztán 25 ezer darabot adtak el belőle. Ami pedig a legszörnyűbb, hogy a Sony mindent beleadott, hogy sikeres legyen a projekt, legalábbis a pénzt nem sajnálták.

Az eddigi riportok szerint körülbelül 180 millió dollárt emésztett fel a fejlesztés, Colin Moriarty szerint viszont, valójában ettől sokkal többről beszélünk. Állítása szerint a Concordra körülbelül 400 millió dollárt égetett el a Sony, ami körülbelül 140 milliárd forint! 140 milliárd forint, egy olyan játékra, amit az első perctől kezdve utált mindenki és ami 13 nap alatt teljesen meghalt...

Őrületes pofon ez a Sonynak, ráadásul csak a jéghegy csúcsa, hiszen sem a PS5 Pro, sem a frissen lebukott Horizon Zero Dawn remaster nem nyerte el a játékosok tetszését.

Kövess Minket!



Gamer szótár