„Nem olyan vészes” a PlayStation 5 Pro ára egy EA-s vezető szerint

„Nem olyan vészes” a PlayStation 5 Pro ára egy EA-s vezető szerint

Az EA egyik vezetője azt is elmondta, hogyan hat a PlayStation 5 Pro megjelenése az új Battlefieldre.

Vince Zampella, a Respawn Entertainment és az EA Studios Organization Group feje azzal került a hírekbe a héten, hogy egy interjúban több érdekes részletet is megosztott a nagyérdeművel a következő Battlefield játékról. A már gőzerővel fejlesztett folytatás egyértelműen azokat veszi célba majd, akik a Battlefield 3-4 környékén voltak oda a franchise-ért. Azonban nem csak az izgalmasnak ígérkező játékról nyilatkozott Zampella az amerikai IGN-nek, hanem a PlayStation 5 Pro áráról is, ami számtalan vitát generált az elmúlt hetekben online.

Aki esetleg egy kő alatt töltötte volna a PS5 Pro bejelentése óta eltelt időszakot, az lemaradhatott róla, hogy a Sony új konzolja Magyarországon elérheti a 400-450 ezer forintos küszöböt is attól függően, hogy a vásárló megelégszik a digitális kiadással vagy vásárol még hozzá Blu-Ray olvasót, amivel a lemezes játékait is használhatja. Ez azt jelentené, hogy itthon közel duplája lenne a konzol ára az alapmodell erejével bíró Slim kiadáshoz képest.

A Sony egyelőre hivatalos magyar árszabást nem közölt, ezzel alighanem a szeptember 26-án induló előrendeléskor fogunk szembesülni. Fontos azonban még mindehhez hozzátenni, hogy a PS5 Pro 699,99 angol font / 699,99 amerikai dollár / 799,99 euró áron lesz elérhető, és talán a japánok a magyar piacot látva úgy számolnak, hogy ebben már az áfa is benne legyen. Ebben az esetben akár 80 ezer forint különbség is lehet a legjobb és a legrosszabb forgatókönyv között.

Nyilván ezer meg egy dologtól függ, hogy akár 320, akár 400 ezer forintért jó vétel-e a PS5 Pro, kezdve a teljesítménytől egészen a magyar pénztárcák méretéig. Most azonban lehet érdemes az utóbbitól picit távolodni, hiszen az Amerikában élő és dolgozó Zampella valósága némileg eltér a hazai tapasztalattól. Ennek fényében próbáljuk értelmezni tehát az EA-s vezető szavait, amikor azt állítja, hogy nem olyan vészes a Sony ajánlata, vagy amikor az árszabást az inflációval magyarázza. (Az amerikai konzolárak inflációja kapcsán érdemes lehet átböngészni például ezt az oldalt.)

Zampella először a konzol erejéről beszélt a következő Battlefielddel összefüggésben:

„Még nem jelent meg [a Battlefield], szóval tényleg segít nekünk? Most éppen nem. Tudunk rajta menőbb dolgokat csinálni? Persze. Szóval meglátjuk. Ha majd látjuk, hogy mennyien veszik, akkor tudni fogjuk, hogy hogyan érint minket. Olyan játékot kell csinálnunk, ami mindenen fut.”

Ezután pedig a konzol árára is kitért a Respawn fejese:

„Ha visszatekintünk, akkor a régi konzolok némelyike ugyanilyen drága volt, sőt, ha az inflációval számolsz, még talán drágább is. Szóval elsőre sokkoló volt, de egyébként nem olyan vészes. Ha veszel egy 700 dolláros PC-t, akkor nem kapod meg ugyanezt a teljesítményt. Van egy egyensúly. Drága ez az embereknek? Abszolút. Nem mindenki engedheti meg magának. Jobb lenne, ha olcsóbb lenne? Nyilván. Szeretném, ha több embernek lehetne. De valójában logikus.”

Borítókép: EA DICE

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár