A régi szép időket idézi a gőzerővel készülő új Battlefield

A régi szép időket idézi a gőzerővel készülő új Battlefield

A Battlefield 3 és 4 rajongói örülhetnek majd a leginkább annak, amit Vince Zampella mesélt a következő BF-ről.

A Battlefield 2042 nehezen indult be, de a végére azért megtalálta a maga közönségét, hála a fejlesztők kemény munkájának, amit a javításokba és a szezonokba tettek bele. Tavasszal azonban a DICE hivatalosan is bejelentette, hogy a játék támogatása véget fog érni, majd júniusban az EA megerősítette az egészen addig csak pletykaként létező információt, hogy már készül a következő Battlefield.

Akkor azonban ténylegesen semmit sem mondott Andrew Wilson, az EA CEO-ja a játékról, csak annyit árult el, hogy „ez lesz a történetünk egyik legambíciózusabb projektje”, tehát sokan dolgoznak rajta és keményen. Tegnap viszont az EA mára ütemezett üzleti negyedév értékelőjére készülve Vince Zampella, a Respawn Entertainment és az EA Studios Organization Group feje újabb részleteket osztott meg a nagyérdeművel a Battlefieldről egy amerikai IGN-nek adott interjúban. És ha már lúd, legyen kövér, egy koncepciós rajzról is lerántotta a leplet Zampella, amin egy európai városkát láthatunk:

Forrás: IGN / Electronic Arts

A játékot természetesen ezúttal is a DICE fejleszti (némi segítséggel a Criteriontól, a Motive-tól és a Ripple Effecttől). A Star Wars Jedi rajongóknak tehát nincs oka aggódni amiatt, hogy miért a Respawn fejese beszél a játékról, mert ezt az interjút az EA stúdióinak menedzseri szerepében adta Zampella. Ennél persze fontosabb, hogy több korábban kiszivárgott részletet is megerősített az új BF kapcsán. Először is, hogy a Battlefield 1, V és 2042 után most inkább a jelenkor hadviselésére fókuszálnak majd a fejlesztők. Ilyen értelemben több hasonlóság lehet az új játék és a BF3, BF4 között, aminek valószínűleg a rajongók örülni fognak. Másodszor, megtudtuk, hogy tényleg lesz egy ingyenes Battle Royale része a programnak. Harmadszor, hogy Gauntlet néven jön egy új játékmód, ahol a szokásos lövöldözés közben még extra feladatokat is teljesíteni kell, különben kiesik az osztagunk.

Ami a megjelenést illeti, Zampella erről nem mondott konkrétumot. Viszont a stúdiók száma alapján, valamint a vezető azon állítása szerint, hogy már az év elején felpörögtek a munkálatok, nem lepődnénk meg, ha már 2025-ben megkapnánk az új Battlefieldet.

Borítókép: EA DICE

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár