A Destiny 2-ből derült ki, hogy közelebb lehet a Bungie új játéka, mint gondoltuk

A Destiny 2-ből derült ki, hogy közelebb lehet a Bungie új játéka, mint gondoltuk

Az adatbányászoknak hála fény derült rá, hogy mikor indulhat a Marathon előrendelése.

Nincs valami túl jó bőrben a Bungie, hiszen az elmúlt egy évben már két nagy leépítést is tartott a legendás stúdió, eközben számos Destinyhez kapcsolódó projektről kénytelen voltak letenni. Igazából ezen a ponton szinte mindent feltett a cég az elvileg jövőre érkező Marathonra, de erről sem jó híreket szoktunk kapni általában, tehát közel sem bíztató a helyzet. Mindenesetre is, most úgy fest, hogy a Marathon megjelenése közelebb lehet, mint gondolnánk.

A Bungie nemrég kiadott egy frissítést a Destiny 2-höz, a játékosok pedig szokásukhoz híven azonnal belevágtak a fájlok átnézésébe, hátha találnak valami érdekeset köztük. A The Game Post riportja alapján pedig sikerrel járhattak az adatbányászok, mert a dokumentumok egyikében szerepelt egy „v820.offers.entitlements.d2.marathon.preorder” sor is, ami igen sokat elárul a Marathonnal kapcsolatban.

A sor ugyebár v820-szal kezdődik, ez a verziószám a Bungie-nál általában a kiegészítők vagy nagyobb bővítmények kiadásakor változik. A jelenleg futó Revenant epizódot v810 néven adta ki a stúdió, a v820 pedig jó esélllyel a következő, Heresy címűt jelöli. Ez az új epizód 2025. február 4-én jelenhet meg az éppen aktuális menetrend szerint. A sor végén pedig ott a marathon.preorder, ami értelemszerűen a Marathon előrendelésére utal. Vagyis logikus következtetésnek tűnik, hogy amikor vagy miután kijön a Heresy, akkor elindul a Marathon marketingkampánya és előrendelői időszaka is. Valamint benne van a pakliban, hogy lesz valamilyen előrendelői bónusz a Destiny 2 játékosoknak, ezért került bele a sor ennek a játéknak a fájljaiba.

Persze ezeket az információkat érdemes egy csipetnyi sóval fogyasztani, elvégre a Marathon pontos megjelenési dátuma nem ismert, a Bungie alig-alig kommunikál a játékról. Hivatalosan csak annyit mondott el a cég, hogy egy halasztás következtében valamikor 2025-ben adhatja ki a Marathont. Ehhez azonban érdemes hozzátenni, hogy Insider Gaming szerint leghamarabb is csak 2025 tavaszán kezdhet bele a Marathon mutogatásába a fejlesztőcsapat, vagyis a februári dátum még túl korai lenne az előrendelések indításához, amennyiben az értesülésük helytálló. Persze ha átnyúlik tavaszra a Heresy, akkor ezt az ellentmondást könnyen feloldhatja a Bungie.

Borítókép: Bungie

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár