Már csak egy dologtól függ a legelső Metal Gear Solid remake verziója?!

Már csak egy dologtól függ a legelső Metal Gear Solid remake verziója?!

A Konami egyik fejese a franchise jövőjéről osztott meg érdekességeket, a rajongótábornak pedig nem is kellett több.

Egyre közelebb vagyunk a Metal Gear Solid 3: Snake Eater remakejéhéz, és mivel elvileg még ebben az esztendőben megjelenhet az alkotás felújított változata, ezért érhető a rajongók izgatottsága. A Konami azonban megosztott egy érdekes tényt, ami rögtön találgatásokra adott okot. A vállalat elmondása szerint, az első Metal Gear Solid újraalkotása sokkal bonyolultabb lenne, mint a Metal Gear Solid 3: Snake Eater Remake elkészítése.

A Famitsunak adott interjújában, a franchise producere, Noriaki Okamura nem zárta ki a további remake-ek lehetőségét, de egyértelművé tette, hogy azok nem mostanában látnak majd napvilágot. Ennek oka, hogy az első Metal Gear Solid remake-je az MSX2-re és a Nintendo Entertainment Systemre megjelent eredeti két Metal Gear játék mellett sok vadonatúj elem elkészítését igényelné. A harmadik felvonás újragondolása, a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater látszólag már sokkal egyszerűbb munkafolyamatokat igényelt, és a játék előzeteseiben már arról is lerántották a leplet, hogy gyakorlatilag egy az egyben egy remake-et láthatta a nagyérdemű.

Okumaráék már tervezik a Konamival a Metal Gear Solid-sorozat következő lépéseit, amely Hideo Kojima távozása óta kissé szunnyad, de előtte még mindenképp szeretnék megvárni milyen fogadtatásban részesül a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. A Konami azonban egyelőre inkább a sorozat örökségének megőrzésére koncentrál ahelyett, hogy tovább bővítené a történetszálat.

„Mielőtt mindenki, aki részt vett az eredeti játék fejlesztésében, távozna, meg kell teremtenünk egy olyan utat, amely révén a következő 10-15 évre is bebiztosítjuk a Metal Gear jövőjét. Azt hiszem, ez olyasmi, amit meg kell lépnünk.”

Ezt a Metal Gear Solid: Master Collections-szel már mondhatni elkezdték, hiszen ennek az első kötete az első öt játékot, köztük a Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty és Metal Gear Solid 3: Snake Eater című játékokat foglalja magába.

A második kötet szintén készül, és a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots-szal együtt jelenik meg, így az egyébként PlayStation 3 exkluzív játék modern platformokra is végre eljut.

Borítókép forrása:

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár