Elrond is visszatérhet az új Gyűrűk Ura filmben? Hugo Weaving kitáltalt!

Elrond is visszatérhet az új Gyűrűk Ura filmben? Hugo Weaving kitáltalt!

Egyenes választ adott a színész, aminek lehet sokan nem fognak örülni.

Egyesek már jelezték, hogy szívesen benne lennének Peter Jackson új Gyűrűk Ura alkotásában, de akadnak olyanok is, akik úgy tűnik már nem akarnak visszatérni. Hugo Weaving például kerek-perec kimondta, nem tervezi, hogy ismét ellátogasson Középföldére. Az ő jelenléte egyébként rengeteget hozzátett az eredeti trilógiához, illetve A hobbithoz is, és maga Elrond is fontos láncszeme volt bizonyos szempontból a történetnek, de ezek után Völgyzugoly ura valószínűleg nem tűnik majd fel az új produkcióban – Jackson a producere, míg Andy Serkis rendezi a Lord of the Rings: The Hunt for Gollum című filmet.

A GamesRadarnak adott interjújában, amelyben szóba került a legújabb projektje (Slow Horses), Weaving természetesen megkapta azt a kérdést is, hogy vajon láthatjuk-e még őt Elrondként.

„Személy szerint nekem ebből már elegem van. Nagyszerű volt tíz éven keresztül Új-Zélandon lenni, felváltva, hol ott, hol máshol. Aztán visszamentem, és ugyanezzel a csapattal [Peter Jackson rendezővel és Fran Walsh íróval] dolgoztam egy Mortal Engines nevű projekten, ami a következő nagy franchise-uk lett volna, de az elhalt. Szóval, elég volt Középföldéből, egyébként pedig nem hiszem, hogy bárki is felkérne, hogy újra megcsináljam.”

A J.R.R. Tolkien által felépített fantáziavilág semmihez sem hasonlítható, lenyűgöző karakterek és személyiségek sokaságával van tele, amelyek közül Elrond az egyik legmeghatározóbb figura. Weaving legendásan formálta meg a tündét, először A gyűrű szövetségében (2001) tűnt fel Rivendell uraként, majd a két folytatásban, és utána A hobbit-trilógiában is magára öltötte a jelmezt. Egy esetleges visszatéréssel kapcsolatban Weaving azt is hozzátette, hogy még ha vissza is akarna térni a szerephez, Elrond halhatatlansága komoly akadályt jelentene.

„Elrondnak halhatatlan, én pedig öregszem. Azon kevés karakterek egyike – azt hiszem, csak három vagy négy van belőlük –, akinek a története átível A szilmarilokon, A Gyűrűk Urán és A hobbiton. De még akkor is, amikor visszamentünk, hogy újraforgassuk A Gyűrűk Ura bizonyos részeit, tisztában voltam vele, hogy már idősebb vagyok, mint előtte. A Hobbit forgatása pedig már kezdett kissé butaságszámba menni. Imádtam annak a franchise-nak a részese lenni, de egyáltalán nem tervezem és nem is vágyom arra, hogy ismét a részese legyek.”

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár