Hackerek támadták meg a Pokémon fejlesztőit, minden infó a neten kötött ki

Hackerek támadták meg a Pokémon fejlesztőit, minden infó a neten kötött ki

Pokémon játékok, filmek, sorozatok és egy anime létezését is felfedte a Nintendo pokémonos fejlesztő stúdióját ért hackertámadás.

Hatalmas szivárgás volt a Game Freaknél, a Pokémon játékok fejlesztéséért felelős stúdiónál, miután egy augusztusi hackertámadásban az elkövetők megszereztek és a múlt hétvégén nyilvánosságra hoztak szinte minden projektet, aminek köze van a milliók által imádott lényekhez – írja az amerikai IGN. A cég bár reagált a hírre és elismerte a támadást, csakis az alkalmazottaikra vonatkozó részével foglalkozott a Nintendo Life fordítása alapján. Ugyanis a Game Freak 2 606 jelenlegi vagy korábbi munkatársának nevét és e-mail címét is megszerezték a támadók a hack közben, tehát nem csak a játékokhoz, sorozatokhoz, filmekhez vagy animékhez kapcsolódó információk keringenek a neten.

Ami a számunkra érdekesebb szivárgásokat illeti, elsősorban jövőbeli vagy korábban elkaszált projektek kódnevei derültek ki. Például megtudtuk, hogy a következő Nintendo konzol (a Switch 2, ahogyan jelenleg ismert a nyilvánosságban) Ounce kódnév alatt fut. Ezt leszámítva viszont leginkább pokémonos információk vannak: készül egy be nem jelentett, 10. generációs játék Gaia kódnéven, a már bejelentett Pokémon Legends: Z-A pedig Ikkakuként ismert a stúdión belül. A Gaia értelemszerűen a Switch 2-re jöhet majd ki, de abból kiindulva, hogy „K” és „N” néven is fut a Game Freaken belül, valószínűleg ez még a jelenlegi Switchre is befuthat majd, tehát cross-gen lesz.

A Pokémon játékok tömkelege azonban nem áll meg itt, hiszen találtak még a fájlok között egy Synapse kódnevet is, ami egy be nem jelentett Pokémon MMO lehet, amit egy másik stúdióval együtt fejleszt a Game Freak. Néhány Nintendo DS cím sem úszta meg a hackertámadást, a Pokémon HeartGold, SoulSilver, Black 2 és White 2 forráskódjai állítólag kiszivárogtak, legalábbis fel nem használt assetek és zenék már keringenek a neten ezekből.

A játékokon túl is vannak érdekességek, például említenek egy 2024-re tervezett Pokémon mozifilmet, ami a 2019-es Pokémon – Pikachu, a detektív folytatása lehetett volna. Sőt, azt is megtudtuk, hogy eredetileg trilógia lett volna ebből a franchise-ból: a második rész a The Great Detective Pikachu címet kapta volna, a harmadik rész pedig a Game Boyról szólt volna. Továbbá még egy élőszereplős Netflix sorozatról szóló levelezés is kiszivárgott. De mivel ezt sem jelentették be soha, nem sokat tudunk róla, mert az e-mailek elsősorban az erről szóló tárgyalások összegzései, nem a sztorié.

A szivárgások egyik legmeglepőbb pontja egyértelműen a „Pokémon Movie 24”-ről szóló dokumentumok – írja az Insider Gaming. A Bauer kódnév alatt futó film egy felnőtt témákat is hasznosító reboot lett volna, aminek 2023-ban kellett volna megjelennie. Az nem derül ki, hogy mi történt ezzel, az viszont igen, hogy Mew lett volna a főszereplő Pokémon, mellette pedig egy Light és egy Akari nevű ember szerepelt volna még. A filmet Kobun Sizuno rendezte volna, aki a Detective Conanért is felelt. Emellett még készült egy Reload kódnevű anime is, az A Whisker Away alkotói dolgoztak ezen, 12 kb. 21 perces rész jelenne meg belőle egy év alatt. Már a sztorival kapcsolatos spoilerekbe is bele lehet futni a neten, mi ezeket most nem közölnénk, és benneteket is óva intenénk ezek felkutatásától.

Borítókép: Game Freak

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár