Nagy meglepetéssel készülhet a legelső Halo rajongóinak az Xbox

Nagy meglepetéssel készülhet a legelső Halo rajongóinak az Xbox

Ha igazak a hírek, akkor tényleg különleges lehet a Halo franchise következő nagy évfordulója.

A nemrég Halo Studios névre átkeresztelt 343 Industries már javában dolgozik a Halo: Combat Evolved felújításán – írja a Game Rant a Shpeshal_Nick néven ismert bennfentesre hivatkozva. A legelső Halo játék annak idején nem csak egy hatalmas franchise-t, de lényegében az Xbox konzolt is beindította, ezért nem meglepő, hogy ha valamiből szívesen remake-et készíttetne a Microsoft, akkor erre esik a választásuk. Az pedig külön jó hír, hogy tetőtől talpig újraírhatják a Bungie legendás játékát, hogy megfeleljen a kor követelményeinek.

Persze nem ez az első alkalom, hogy a Halo: Combat Evolved felújításáról hallunk. Júniusban már volt egy pletyka, miszerint a Microsoft szeretné kiadni a Halo széria darabjait, köztük ezt a klasszikust is a PlayStation 5-re. Ez alighanem része annak a 25. évfordulós ünnepi tervnek, amiről Phil Spencer beszélt korábban egy interjúban. Ugyanis az első Halo és Xbox is ugyanazon a napon, 2001. november 15-én jelent meg az USA-ban, 2026-ban pedig a Microsoft Gaming elnökének szavai alapján akár egy új konzollal és egy kis Halo csemegével is készülhetnek a különleges alkalomra. A Halóra vonatkozó részt most Shpeshal_Nick is megerősítette, aki úgy gondolja, hogy a játék kiadása 2026-ban reális cél lehet, 2025-ben viszont még túl korai lenne.

A Halo: Combat Evolved 2011-ben, a játék 10. évfordulója alkalmából már kapott egy kisebb felújítást, ez a verzió később bekerült a Halo: The Master Chief Collectionbe is. Most viszont ha tényleg újraírják az egészet, akkor simán jobb lehet mindenki kedvenc sisakos katonájának első története, mint a franchise legújabb darabja, a Halo Infinite. Ugyanis a Halo Studios kapcsán már egy ideje pletykálják, hogy az új játékaik innenstől az Unreal Engine 5-ben vagy annak újabb verzióiban fognak készülni. Ha ez alól a CE remake sem lesz kivétel, akkor a látványra biztosan nem lesz panasz.

Borítókép: Halo Studios

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár