A Steam Decket venné célba a különleges évfordulóra készülő Xbox

A Steam Decket venné célba a különleges évfordulóra készülő Xbox

A leleplezés még odébb lehet, de már tudjuk, hogy milyen stratégiát követhet az Xbox a következő konzolgenerációra készülve.

Minden nagy gyártó új konzolon dolgozik jelenleg. A Sony már bejelentette a PlayStation 5 Prót, aminek hamarosan indul az előrendelése, novembertől pedig a játékosok kezébe is kerülhet. De a japánok már a PlayStation 6-ra is készülnek a háttérben. A Nintendo várhatóan jövőre leplezi le a Switch utódját, de erről is tudunk már szinte mindent, ami számít. A Microsoft pedig állítólag olyan tervekkel készül, amelyek mindkét riválist, de még talán a Valve-ot is megszoronghatják – már ha most az egyszer jól játszák a redmondiak a lapjaikat.

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy túl sokat tudunk a Microsoft következő konzoljairól. A Gaming részleg vezetői egyelőre annyit mondtak, hogy egyedi és erős lesz, és arra is tettek már utalást, hogy egy kézikonzollal próbálkozna az Xbox megfogni a játékosokat. Most azonban némi megerősítést nyert a Windows Central által, hogy két külön eszközről van szó, és hogy ezek már a következő generációt, nem pedig a PS5 Próhoz hasonló generációközi frissítést jelölhetnek.

A lap szerint tehát folytatja az Xbox a Series X|S-sel megkezdett stratégiát, és ismét lesz egy gyengébb és egy erősebb gépük. A változás a jelenlegi gépek dinamikájához képest az lesz majd, hogy a gyengébbik ezúttal egy kézikonzol lesz, amivel a Windows Central forrásai szerint a Steam Decket veheti célba a Microsoft. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy valószínűleg ebben az esetben a két kiadás ára valamivel közelebb lehet majd egymáshoz, mint most, hiszen egy handheld jóval összetettebb masina, mint a Series S.

A részletes tervek hivatalos bemutatása azonban még odébb lehet. Ugyanis az interjúban – amiben megerősítést nyert a két konzolos stratégia folytatása – arról volt szó, hogy a Microsoft konzoljának és a Halo franchise-nak a 25. születésnapját szeretnék rendesen megünnepelni. Ez mindkét termék esetében 2026. november 15-ét jelenti, ami már simán alkalmas lehet egy új generáció bemutatására vagy akár kiadására is az alapján, hogy addigra a jelenlegi Xboxok 6 évesek és igen elavultak lesznek.

Borítókép: Valve

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár