A CoD Black Ops 6-tal bemutatkozik a széria első nem bináris operátora is

A CoD Black Ops 6-tal bemutatkozik a széria első nem bináris operátora is

Úgy tűnik ez is egy megosztó téma lesz az új epizóddal kapcsolatban.

Már a Call of Duty: Black Ops - Cold War kampánya is hozott magával egy érdekes 'újdonságot', hiszen a játékosoknak volt lehetőségük egy könnyed RPG-szerű karakterkészítőn keresztül megalkotni a főszereplőjüket. Adhattak neki egy nevet, kiválaszthatták a bőrszínét, a háttértörténetét és – a Call of Duty egyjátékos módjában először – a nemét is meghatározhatták.

A szokásos férfi és női lehetőségek mellett egy nem bináris opció is szerepelt a listán. Ha valaki ezt választotta, akkor a sztori során a beszélgetőpartnerek – és ezáltal a feliratozás is – a hozzájuk megfelelő „ők” és „nekik” névmással hivatkoztak a játékosra. Ez az opció egyébként végül azért került bele a játékba, mert volt egy kisebbfajta vita korábban a témát illetően. A játék leleplezése során a nemek közötti választási lehetőségek a Férfi, Nő és Titkosítottra korlátozódtak, utóbbi pedig egyértelműen a nem-bináris megfelelője volt, de mégsem jelezték ezt a fejlesztők, így a közösség egy része szerint ezt nem túl ízléses módon tálalták.

Ezeket olvastad már?

Volt egy kerekasztal beszélgetése a VentureBeatnek, ahol a játék kreatív igazgatója, Dan Vondrak is jelent volt. A „Classified” (magyarul Titkosított) opciót azért tették bele az indoklása szerint, mert színesíteni szerették volna a palettát, és nem feltétlenül egy bizonyos réteget akartak volna vele reprezentálni.

„Ha nincs olyan lehetőség, amit egy játékos szeretne, akkor inkább hagyjuk, hogy titkos maradjon.”

Ez a magyarázat nem volt elég. Egyesek úgy érezték, hogy a nem bináris nemi identitás valami rejtegetnivaló. Ez sok LMBTQ+ személynek nem tetszett, mert úgy érezték így hiába törekednek az egyenlőségre, épp az ellenkezője valósul meg. A Black Ops - Cold War kapcsán tehát Treyarch komolyan vette a visszajelzéseket. Olyannyira, hogy a Black Ops 6-ban már az első nem bináris operátor is tiszteletét teszi.

Rossi leírása ugyanis egyértelműen arra utal, hogy se nem férfi, se nem nő.

„Egy rettentő okos kékvérű utcakölyök, aki annál nagyobb szélhámos. Volta Rossi egy rejtély, aki elhagyta az arisztokrácia kényelmét, hogy humint (humán felderítés) specialistaként új nevet szerezzen magának. A Luttazzi családhoz fűződő kapcsolataik egyedülálló betekintést engednek az Avalonba.”

Ha minden igaz, akkor Rossit a 16. szint elérése után lehet unlockolni.

Borítókép forrása: Steam

Kövess Minket!



Gamer szótár