Egy héttel a debütálása előtt tiltották be a Black Ops 6-ot ebben az orszában

Egy héttel a debütálása előtt tiltották be a Black Ops 6-ot ebben az orszában

Az ottani játékosoknak kár volt beleélniük magukat.

A Call of Duty rajongók minden évben tűkön ülve várják az őszt, hogy végre belevághassanak a széria menetrend szerint érkező legújabb részébe. Ezúttal ez kimondottan igaz, ugyanis október 25-én a Black Ops 6 lesz terítéken, mely jelentős újdonságainak köszönhetően kiemelt figyelmet élvez. Megkezdődött a visszaszámlálás, már csak napok választanak el minket a megjelenéstől, azonban az egyik közel-keleti ország lakosai borzalmas hírt kaptak.

Alig egy héttel azelőtt, hogy mindenhol elérhetővé válik a Call of Duty: Black Ops 6, Kuvaitban úgy döntöttek, hogy betiltják a játékot. Mind az Activision, mind a rajongók csalódottan fogadták a hírt. A kiadó minden előrendelőnek visszafizeti a pénzét, de reménykedik abban, hogy mihamarabb sikerül orvosolni a problémát.

„A Call of Duty: Black Ops 6 megjelenését nem hagyták jóvá Kuvaitban. Jelenleg a cím nem lesz elérhető a régióban. Ennek eredményeként minden kuvaiti előrendelést törlünk, és visszatérítésre kerülnek. Továbbra is reméljük, hogy a helyi hatóságok átgondolják, és lehetővé teszik a kuvaiti játékosok számára, hogy élvezhessék ezt a teljesen új élményt a Black Ops sorozatban." – áll az Activision közleményében.

Konkrét indoklás nem történt a játék tiltásával kapcsolatban, azonban sejthető, hogy a sztorija áll a háttérben, mely kényes téma a régióban. Valószínűleg az Öbölháború ábrázolása a gond, melyet sokan a Szaddám Huszein hatalmát megdöntő 2003-ban indított iraki háború előzményének tekintenek. Talán némi változtatással a játék végül elérhető lesz Kuvaitban is, ahogy erre már többször is volt példa a Call of Duty sorozat múltjában.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár