Az ultrarealisztikus GTA V már egy film szintjét is megüti

Az ultrarealisztikus GTA V már egy film szintjét is megüti

Megismered így a játékot?

A videójátékok csodálatos világa az egyik olyan terület, ahol a mesterséges intelligencia még nem ért el jelentős előrelépést (kivéve a felskálázást), pedig ideje lenne, gondoljunk csak sok esetben az ellenfelek döntéseire és ostoba manővereire. Ez azonban hamarosan megváltozhat. Egyre másra tűnnek fel olyan videók, amelyekben a legismertebb címeket az AI segítségével gyakorlatilag egy teljesen új külsővel vértezik fel.

Most éppen a GTA V-ről van szó, és ez az új felvétel egészen lenyűgöző. Egy olyan demó bemutatója látott napvilágot, amely már teljes mértékben fotorealisztikus, méghozzá az eredeti játék mesterséges intelligenciával generált változata. Az alkotó állítólag teljes egészében a Runway legújabb Gen-3 Alpha verziójával készítette el a videót. A Runway egy AI-kutató cég, amely tartalomgeneráló eszközöket készít, és a felhasználó által beírt szöveges utasítások alapján hozza létre a művet – elég csak a chatGPT-re gondolni, amely ugyanilyen módon működik, csak éppen szöveges, illetve képes tartalommal.

A videó a modernkori mesterséges intelligencia erejét mutatja be, és bepillantást enged abba, amit a jövőben a játékosoknak kínálhat – gyakorlatilag akár még a videójátékok grafikáját is képes lehet valós időben módosítani. Mivel a videógeneráló eszközök már most is ilyen jól működnek, logikus, hogy előbb utóbb a fejlesztők is igénybe veszik ezt a szolgáltatást, hiszen nem csak nagy segítséget jelentene a munkálatok során, de egy hatalmas pluszt adhatna a játékosoknak is.

Kattints a képre galéria megtekintéséhez:

Képek forrása: SOUNDTRICK

Ezeket olvastad már?

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár