Visszatér a karantén: minden amit az új Penge játékról tudni érdemes

Visszatér a karantén: minden amit az új Penge játékról tudni érdemes

Ha sikerül ötvözni a Deathloop és a Dishonored legjobb ötleteit, akkor egy parádés játékot kapunk.

A Marvel's Blade egyike azoknak a videojátékoknak, amit hétpecsétes lakat alatt őriznek, tehát nem lehet róla sok mindent tudni. A 2023-as leleplezése szinte teljes homály fedi a projektet, bár a Dishonored 2 és a Deathloop mögött álló fejlesztők új alkotására mindig érdemes odafigyelni, és nem véletlenül várják tűkön ülve a rajongók mit főztek ki a boszorkánykonyhájukban.

Bár nem valószínű, hogy ez a harmadik személyű, egyjátékos élmény még 2025-ben napvilágot lát, mégis érdemes fél szemmel figyelemmel követni az eseményeket. Amíg tehát várunk, megosztjuk veletek mit lehet tudni a Marvel's Blade-ről.

Mikor indulhat a fénybenjáró kalandja?

Az Xbox Game Studios egyelőre még nem határoztameg a Marvel's Blade premierjét vagy megjelenési időszakát. Amikor az Arkane Lyon csapata a 2023-as The Game Awards alkalmával leleplezte az új Marvel-játékot, a csapat azt mondta, hogy „egy időre elhallgatnak”, mivel a gyártás következő fázisába lépnek. Meg lennénk tehát döbbenve, ha ez a játék 2026 előtt napvilágot látna.

Platformok

A Marvel's Blade PC-re és Xbox Series X-re érkezik, és az első naptól kezdve elérhető lesz az Xbox Game Pass Ultimate előfizetők számára. Nem világos, hogy később szeretnék-e majd kiadni PS5-re is ezt a címet, bár az Xbox Game Studios váltott az elmúlt időszakban, és az exkluzív címeken túl már nyitott a konkurens felé is – az Indiana Jones and the Great Circle például 2025-ben landol PS5-ön.

Mozgóképes anyag

Egyetlen trailert kaptunk eddig, de gyakorlatilag ez egy kis bepillantást ad mindössze az új helyszínről, Párizsról. A város karantén alatt van, és míg a nappalok biztonságosabbak, addig az éjszaka senkinek sem ajánlott kimozdulni. Kivéve Pengének, aki egy borbélynál üti el az időt, hogy felkészüljön a vámpírvadászatra. Az volt ezzel a céljuk, hogy érzékeltessék milyen hangulatra számíthatunk majd az Arkane-től az új játékban, és úgy tűnik elég ütős lesz majd a sztori.

Játékmenet

Szigorúan egyjátékos élményt kínál majd Blade új kalandja, és harmadik személyben irányíthajuk majd Pengét. Ez nagy váltás a stúdió számára, hiszen a legjobb Arkane-játékok jellemzően FPS-ek, mint például a Dishonored, a Deathloop vagy a Prey. Azt se felejtsük el, hogy Blade egyszerre mestere a lopakodásnak és a megtévesztésnek, valamint igazi harcművész és hozzáértő fegyverforgató.

A történet

A Marvel's Blade egy komolyabb hangvételű sztorit mesél majd el, és a stúdió megerősítette, hogy Eric Brooks lesz az a fénybenjáró, aki felett átvehetjük az irányítást.

Az Arkane művészeti igazgatója, Sebastien Mitton így nyilatkozott róla:

„A ballonkabátjától kezdve az ikonikus napszemüvegéig Blade egy dörzsölt, stílusos és kíméletlen karakter. Ez a projekt tökéletes lehetőség arra, hogy az Arkane művészeti stílusát egy még modernebb és még merészebb területen is kipróbáljuk. Munkánk lényege a hatásos ötletek és az innovatív know-how találkozásából táplálkozik.”

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár