Utálod a reklámokat, de kong az ürességtől a pénztárcád? A YouTube-nak lehet egy megoldása

Utálod a reklámokat, de kong az ürességtől a pénztárcád? A YouTube-nak lehet egy megoldása

A Google már teszteli az új, olcsóbb YouTube Premiumot, de még ne bontsatok pezsgőt.

Egy évvel ezelőtt néhány országban még létezett egy YouTube Premium Lite nevű előfizetési csomag, ami ugyanazt kínálta, mint a sima Premium, csak kevesebbért és YouTube Music Premium nélkül. A Google nem meglepő módon ezt kicsinálta azóta, idén pedig még árat is emelt a cég a nagy reklámblokkoló elleni harcok közepette, hogy megmutassa ki a főnök. De az Android Authority szerint a YouTube Premium Lite visszatérőben van, szóval lehet felesleges az ár miatti károgás. Vagy mégsem?

A lap szerint a Google Ausztráliában, Németországban és Thaiföldön teszteli az új Lite csomagot, ez azonban már nem lesz olyan kedvező ajánlat, mint a régi változata. Mert bár jelentősen olcsóbb lesz a Lite a sima Premiumnál – kb. féláron lesz az egy főre szóló egyéni csomaghoz képest –, a reklámoktól sajnos nem fogja teljes mértékben megszabadítani az előfizetőket.

Tehát inkább úgy kell az új YouTube Premium Lite-ra tekinteni, mint a tévés streaming platformoknál bevett legolcsóbb, reklámos csomagokra. Valószínűleg nem lesz olyan sok és idegesítő, a tartalmat megszakító reklám, mint ha nem fizetnél egyáltalán, de időnként egy-kettő csak megjelenik majd itt-ott, hogy emlékeztessen rá, van drágább csomag is.

A videóknál beállítható maximális felbontást nem korlátozza le a Google az új YouTube Premium Lite-nál, ennyivel azért jobb arcok a Netflixnél és riválisainál. Cserében viszont le kell mondani az offline fogyasztásról, a háttérben történő lejátszásról és a sima Premiumhoz mellékelt YouTube Music Premiumról is. Mivel ezek a régi Lite-ban sem voltak elérhetőek, valószínűleg nem is fog hiányozni azoknak, akik eddig sem fértek hozzájuk.

Mivel a YouTube Premium Lite egyelőre csak tesztüzemben elérhető, nem tudni, hogy végül bevezetik-e rendesen, és ha igen, akkor mely országokban lesz elérhető. Az Android Authority ezzel kapcsolatban felkereste a Google-t a cikke megjelenése előtt, de a keresőóriás nem válaszolt nekik erre a kérdésre, csak a tesztben résztvevő országokat fedte fel. Szóval egyelőre az is kérdéses, hogy Magyarországon bármilyen formában megjelenik-e az új csomag.

Ti mit gondoltok erről a kompromisszumos YouTube előfizetésről?

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár