Az érett közönségnek készül az ex-Witcher és Cyberpunk 2077 fejlesztőjének új RPG-je

Az érett közönségnek készül az ex-Witcher és Cyberpunk 2077 fejlesztőjének új RPG-je

Egy új megállapodás pedig nagyon jó jövőt jósol ennek az új IP-nek.

Ismerős neked a Rebel Wolves neve? Elképzelhető, hogy nem mond semmit, de szeretnénk rájuk felhívni mindenképpen a figyelmet, mert a nagy múltú The Witcher és a Cyberpunk 2077 játékigazgatója alapította. Ráadásul elég jól haladnak az első játékukkal, és már sikerült is találni hozzá egy kiadót. A Bandai Namcoval kötött partner szerződés lehetővé teszi, hogy Konrad Tomaszkiewicz első nagyszabású alkotása végre napvilágot láthasson. A Dawnwalker egy tripla AAA kategóriás akció-RPG lesz, de egyelőre bővebb információt még nem nagyon lehet róla tudni.

A fejlesztők mindössze annyit árultak eddig el, hogy egy sötét fantasy sandbox stílusú projektről van, amely elsősorban a történetre fókuszál, helyszínül pedig a középkori Európát választották. A játék alatt az Unreal Engine 5 duruzsol, és a tervek szerint inkább az érett közönséget célozzák meg vele.

A Dawnwalkert eredetileg még januárban jelentették be, és akkor kiemelték, hogy fontos szerepe lesz a kaland során a játékosok által hozott döntéseknek. Ez nem meglepő, hiszen Konrad a CD Projekt Rednél korábban olyan címeken dolgozott, mint a The Witcher franchise és a Cyberpunk 2077. Ha tehát volt már dolgod ehhez hasonló sötét fantasy RPG-vel, ami értelmes választási lehetőségeket kínál, akkor a Dawnwalkert nem szabad szem elől téveszteni. Ha pedig még nem volt ilyenhez szerencséd, akkor meg azért lehet ez egy jó belépő cím ebbe a varázslatos világba.

Ami a Bandai Namcóval kötött kiadói szerződést illeti, kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy mit tervez a stúdió, mert úgy tűnik, hosszú távban gondolkodnak. A Rebel Wolves CPO-ja, Tomasz Tinc sajtóközleménye szerint már nagyon izgatottak a jövőt illetően:

„Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk velük, és a Dawnwalker-saga első fejezetét eljuttassuk a mindenhol a játékosokhoz.”

A Dawnwalkerről egyelőre nem sok mindent árultak el, de úgy látszik nem egy felvonása lesz, viszont azt még nem tudni mikor számíthatunk majd az első részre.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár