Nem kap folytatást a Prince of Persia: The Lost Crown, más projektekhez csatlakoztak a fejlesztők

Nem kap folytatást a Prince of Persia: The Lost Crown, más projektekhez csatlakoztak a fejlesztők

Talán ez kell ahhoz, hogy a többi játék fejlesztése jobban haladjon.

Annak ellenére, hogy sokan jogosan a széria megmentőjeként tekintenek a Prince of Persia The Last Crownra, a minap kiderült, hogy az Ubisoft úgy döntött inkább nem kap folytatást ez a 2D-s kaland. A The Last Crown az év elején jelent meg, és sikeresen levette a lábáról azokat a rajongókat is, akik kezdték elveszíteni a sorozatba vetett hitüket. Külső szemmel rendkívül jól muzsikált az alkotás, és kimondottan nagy siker övezte, azonban az előzetesen kitűzött célokat nem sikerült teljesítenie. Ezért tehát a stúdió úgy döntött, hogy nem érdemel folytatást, a rajta munkálkodó fejlesztőket pedig átcsoportosították.

Mint kiderült, az Ubisoft abban bízott, hogy a játék nagyon hamar milliós számban fog elkelni, azonban a The Last Crown csak most, közel egy évvel a debütálás után érte el az 1 millió eladást. Az alkotáson dolgozó csapat a döntés meghozatala után „más projektekhez csatlakozott, amelyek profitálnak szakértelmükből”. Egyelőre úgy tudni, hogy 3 éppen fejlesztés alatt álló játék munkálataiba segítenek be.

Többségük a Beyond Good and Evil 2 elkészítésében segédkezik, körülbelül egy tucatnyian a közelgő Ghost Recon játékon, a Project Ovron dolgoznak, és végül, de nem utolsó sorban szintén egy tucatnyian a Project Steambot névre keresztelt Rayman Remake-hez csatlakoztak.

Az Ubisoft döntése megosztó, hiszen egy potenciális jó folytatást dobtak el ezért, hogy még tovább tömjék a pénzt és a munkaerőt az úgy tűnik, hogy soha el nem készülő Beyond Good and Evil 2-be, ráadásul a hírek szerint a Project Steambot még a stúdión belül is kétes megítélésnek örvend. Remélhetőleg tudják, hogy mit csinálnak, és megérte ez a döntés.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár