Új pay-to-win rendszert találtak ki a CoD Black Ops 6-hoz, őrjöngenek a rajongók

Új pay-to-win rendszert találtak ki a CoD Black Ops 6-hoz, őrjöngenek a rajongók

Ha skinekkel és egyéb megoldásokkal nem lehet, akkor majd a hangzást is kiárusítják az extra bevételek reményében.

Biztosan hallottatok már a pay-to-win kifejezésről. Ez nagyjából annyit tesz, hogy egy játékban olyan dolgokat lehet kapni pénzért, amelyek előnyt biztosítanak a többiekkel szemben – például egy skin. Ezt a 'jelenséget' sikerült az Activisionnek egy új szintre emelnie, mert a legújabb Call of Duty Black Ops 6-ban úgy tűnik már azért is lehet fizetni, hogy jobb hangzása legyen a játéknak.

Ez persze óriási felháborodást keltett a közösségen belül. De hogy miről is van szó?

Tényleg elő lehet fizetni azért, hogy jobb akusztikája legyen a játéknak. Egy kicsit azonban bonyolultabb a helyzet, mint azt elsőre gondolná az ember. Létezik ugyanis egy Embody nevű cég, amelynek küldetése, hogy a lehető legjobb és legpontosabb „3D-s hangzást” biztosítsa a Call of Duty: Black Ops 6-nak. A hírek szerint van egy prémium ajánlatuk, amely 19.99 dollárt kóstál, cserébe pedig kapunk egy „személyre szabott profilt”. Gondolom már mindenki kitalálta, ennek hatására mondhatni jobban, és pontosabban lehet majd hallani az ellenfeleket.

És innen ered a vád is, miszerint pay-to-hear lett a legújabb rész.

A Black Ops 6-ban egyébként mindenki ingyenesen bekapcsolhatja az Embody által készített univerzális profilt, amely az „Immerse Spatial Audio” rendszerre támaszkodik. Ez nagyon egyszerű, elég csak megkeresni a menüben a hangbeállításokat és kiválasztani az Enhanced Headphone Mode-ot. Ha még kiválóbb hangzásra vágyik valaki, akkor 19.99 dollárért lecsaphat az „Immerse Gamepack” csomagra is. Ezért az összegért öt évnyi hozzáférést adnak az Embody rendszeréhez. Évi 4 dollárért ez nem egy rossz üzlet, de a rajongók egy része szemétségnek tartja ezt a megoldást.

Ez az előfizetés mindhárom nagy platformon (Xbox Series XS, PlayStation és PC (Steam, Battlenet és Microsoft Store)) elérhető. A PC-seknek könnyebb a helyzetük, de ha bárki konzolon játszik, akkor sincs probléma, elég a játékban megvásárolni a kiegészítőt. Ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, ez csak azok számára hasznos, akik a Black Ops 6-ot fejhallgatóval játsszák – bár valószínűleg nagyon kevesen vannak olyanok, akik hangfalról élvezik a játék nyújtotta audiovizuális orgiát.

A Black Ops 6 egyik legtöbbet emlegetett újdonsága a reaktív, dinamikus és térbeli hangzás. Ezt monumentálisan felturbózták, és az Embody volt olyan kedves, hogy mindenkinek ingyen ad egy szép, új profilt. Persze csak rajtad múlik, hogy akarsz-e 19,99 dollárt fizetni a jobb élményért.

Borítókép forrása: igdb.com Treyarch press kit

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár