Mindenki annak szurkol, hogy teljesüljön a halálos beteg Borderlands rajongó kívánsága

Mindenki annak szurkol, hogy teljesüljön a halálos beteg Borderlands rajongó kívánsága

Szerencsére üzenete célba ért, és már dolgoznak az ügyön.

Az augusztus sűrűn telt a Borderlands rajongók számára, ugyanis hónap elején került bemutatásra a régóta várt filmadaptáció, melyben olyan színészen bújtak kedvenc karaktereink bőrébe mint például Jamie Lee Curtis, Kevin Hart vagy éppen Cate Blanchett – ettől függetlenül sajnos szörnyen sikerült –, a Gamescom során a Gerbox pedig végre lerántotta a leplet a tervek szerint 2025-ben érkező 4. részről. Habár ez a játék közeledtén kívül nem árult el sok mindent, később megérkeztek az első képek, melyek már beszédesebbek voltak. Sokunknak közelinek tűnhet ez a 2025-ös dátum, azonban Caleb McAlpine-t – a 37 éves rajongót – nemrégiben terminális rákkal diagnosztizálták, így a Reddit közösségéhez fordult segítségért, hogy legyen lehetősége még neki is kipróbálnia a Borderlands 4-et.

McAlpine egy Reddit posztban osztotta meg történetét, melyben elárulta, hogy az orvosok szerint a legjobb esetben is csak két éve van hátra, ezért nem biztos abban, hogy a Borderlands 4-et lesz még lehetősége kipróbálni a megjelenés után. "Tudja-e valaki, hogyan lehet kapcsolatba lépni a Gearboxszal, hogy megnézzék, van-e mód a játék korai játszására. Nincs sok esély rá, de gondoltam, megpróbálom." – írta a bejegyzésében, melyre hamar 13 ezer pozitív szavazatot kapott, ezzel pedig eljutott kérdése Randy Pitchfordhoz, a Gearbox vezetőjéhez is.

Pitchford egy X-bejegyzésben elárulta, hogy Calebbel emailben tartja a kapcsolatot, és mindent megtesznek azért, hogy teljesítsék kívánságát. McAlpine mindeközben egy gofundme kampányt is futtat, melyben 9 000 dollárt szeretni összegyűjteni az orvosi kezelésekre, az szükséges ingázásra, a megfelelő élelemre és egyebekre. A cikk írásának a pillanatában ebből már össze is gyűlt 7 025 dollár, a Borderlands rajongó pedig tátott szájjal figyeli a történteket, és hálás az közösségnek, mely összefogott érte.

Biztos vagyok abban, hogy Pitchford és a Gearbox talál módot arra, hogy McAlpine idejekorán kipróbálhassa a sorozat legújabb részét, főleg, hogy erre már a múltban is volt példa. 2019-ben Trevor Eastman, aki szintén súlyos rákkal küzdött, mindenkinél korábban kipróbálhatta a Borderlands 3-at – az ő tiszteletére alkotta meg a GearboxTrevonator fegyvert.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár