Ki nem találnád melyik a legnépszerűbb játék a streamingplatformokon

Ki nem találnád melyik a legnépszerűbb játék a streamingplatformokon

Hihetetlen, de 11 év után is töretlen népszerűségnek örvend a játék, méghozzá egy nagyszerű újításnak köszönhetően.

Lehet, hogy a Grand Theft Auto 5 már több mint egy évtizede köztünk jár, de még mindig elképesztő mennyiségű játékost mozgat meg. Legfőképpen a tartalomgyártóknak ad rengeteg lehetőséget, és alighanem a GTA 6 bejelentésével a lelkesedés csak fokozódott. Ráadásul a roleplay, vagyis a szerepjáték egy teljesen új szintre emelte az élményt, és nem csak a játékosoknak, de a nézőknek is.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan mikor fut be a Rockstar aranytojást tojó tyúkjának hatodik felvonása, de ez a várakozás biztosan hatással van a közösségre, és nem véletlenül döntenek még mindig sokan úgy, hogy inkább akkor a GTA 5-tel ütik el az idejük nagy részét. A Streams Charts által nemrég közzétett jelentésből pedig tisztán látszik, hogy még mindig a GTA 5 a világ legnépszerűbb játéka, és nem is akármilyen fölénnyel utasítja maga mögé a többieket.

A 2024. harmadik negyedévre vonatkozó adatokból kiolvasható, hogy a GTA 5 kapcsán 533,3 millió órányi nézettséget rögzített a platform. Ezzel egyértelműen ez az elsőszámú játék a Twitch-en, de nem csak a lila platformot hódította meg, hiszen más oldalakon is viszi a prímet, mint például a Nimo és a Kick. A YouTube-ot is letarolta volna, de aztán jött a közelmúltban megrendezett MPL esport verseny Mobile Legends: Bang Bangben, amivel sikerült letaszítania a trónról a Grand Theft Auto ötödik epizódját a videómegosztó portálon.


1. GTA V
2. League of Legends
3. Valorant
4. Counter-Strike 2
5. Minecraft
6. Dota 2
7. Fortnite
8. Mobile Legends: Bang Bang
9. World of Warcraft
10. Apex Legends

Ezt az eredményt az teszi még figyelemreméltóbbá, hogy szinte minden második cím az első tízben csak az esport események miatt népszerű. A League of Legends világbajnokságtól kezdve, a Dota 2-es The Internationalon át, egészen az IEM Rio-ig, a világ legnagyobb esport rendezvényeit az elmúlt negyedévben tűzték műsorra, vagy még mindig zajlanak. Ezek nyilvánvalóan rengeteg embert vonzanak, de ne felejtsük el, hogy egy GTA esetében nincs erre lehetőség, ámbár úgy látszik ennek a játéknak nincs is szüksége ilyesmire. Az RP közösség évek óta vadul pörög, és ez a legnagyobb vonzereje a Rockstar alkotásának.

A Streams Charts azt is elárulta, hogy az utolsó negyedévben az új címek közül a Black Myth: Wukong mindenkit maga mögé utasított a maga 39,3 milliós nézettségével, míg a második helyezett EA Sports FC 25 mindössze 14,7 millióra volt képes.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár