Gunn felvázolta lesz-e kapcsolat a DCEU és az újrainduló DCU között

Gunn felvázolta lesz-e kapcsolat a DCEU és az újrainduló DCU között

A DCEU lehúzta a rolót, de még mielőtt bárki azt hinné ez a filmes univerzum végét jelenti, gyorsan megnyugtatnám, nem vész el, csak átalakul.

Köszönhetően James Gunnak és Peter Safrannak, a Warner Bros. Pictures által kinevezett két új tejhatalmú igazgatónak, miközben csak egyetlen dolguk lesz, rendbe tenni a franchise-t, és megközelíteni az MCU sikereit. Végülis ez nem is olyan nehéz, nem de bár?

Van benne rizikó, pláne, hogy a legtöbb eddigi szuperhőst vagy sztorit kukázták, és gyakorlatilag újrakezdik az egészet. A DCU első alkotása a megújult Superman lesz, amely korábban még a Superman: Legacy (Superman: Örökség) címen futott, de Gunn úgy érezte nem kell túlbonyolítani a dolgokat. DC-moziverzumának első fejezete az Istenek és szörnyek alcímet viseli (Chapter 1: „Gods and Monsters”), de egyelőre senki sem tudja, hogy ez mire utal. Néhány történetszál vagy már megismert karakter átkerülhet viszont a DCEU-ból a rebootba. Az egyik legfontosabb példa erre a Peacemaker 2. évada, amelyben John Cena és a Max tévésorozat több szereplője is visszatér, de ezúttal már a DCU részeként.

Az idei New York Comic Conon, természetesen Gunn is felbukkant, és ha már ott volt el is kapták egy interjú erejéig. Elárulta ennek apropóján, hogy a reboot hogyan kezeli majd a DCEU kanonikus eseményeit:

„Egyes dolgok, amelyek a múltban másként zajlottak le, még mindig megtörténhetnek. Vannak is erre utalások, és ezek a DCU kánon részévé válhatnak, mert megemlítjük őket.”

Azért arra nem érdemes mérget venni, hogy sok mindent áthoznak az előző cselekményből, hiszen éppen ezért akarták újraindítani az egészet, mert sehova nem tudták kifuttatni a sztorit, és a karakterek is egy helyben toporogtak. De például Viola Davis Amanda Wallerje a Waller spinoff sorozattal valószínűleg megőrzi majd DCEU-s történetének nagy részét – ha nem is az egészet –, mivel ő volt az egyik olyan szereplője a 'régi' világnak, aki a legjobban működött. Az is látszik, hogy bőven lesznek olyan sztoriszálak és DC-figurák, például Weasel vagy Rick Flag, akikre nagyobb szerep hárul a következő években – ami azt jelenti, hogy a DC-univerzum nagyobb és átfogóbb története valószínűleg többé-kevésbé teljesen megújul.

Az például már tisztázódott, hogy a DCEU filmes idősíkjából az Igazság Ligája szereplői közül senki sem tér vissza – bár Gal Gadot Csodanőjének helyzete még mindig nem dőlt el hivatalosan. Azonban David Corenswet Supermanjén és a The Brave and The Boldon kívül még nem tudni, hogy milyen történetekre számíthatunk és kik tűnhethetnek fel a képernyőn – kivéve a Supergirl és a Zöld Lámpás projekteket, bár sok infó ezekről sem látott még napvilágot. Ami még fontos lehet Gunn szerint, hogy a következő alkotások önmagukban is megállják a helyüket, de végtére is egy nagy univerzumot alkotnak majd:

„Minden egyes projekt, amely a DC stúdióból jön ki, a maga nemében sajátos lesz. Ez egy összefüggő univerzum, de nem erőltetünk rájuk semmilyen általános esztétikát.”

A Superman előzetes miatt meg sokan már tűkön ülnek, de semmi érdemlegessel nem tudott szolgálni Gunn, mert bár szerinte nem tart már sokáig összerakni, a következő hetekben azért ne várjunk rá. Amit még kikotyogott, hogy a Supergirl filmet 2025 januárjában kezdik el forgatni, melynek a forgatókönyve egy teljesen másfajta szuperhősfilmet vetít előre, illetve az új Zöld Lámpás kapcsán is hamarosan nekilátnak majd a munkálatoknak.

Kövess Minket!



Gamer szótár