7 napos munkahetek várnak a Star Citizen fejlesztőire

7 napos munkahetek várnak a Star Citizen fejlesztőire

Megfeszített tempóban kell dolgozniuk, hogy teljesítsék a határidőket.

Ha a világ legtöbb pénzéből készült játékáról kérdeznénk az embereket, valószínűleg nem sokan találnák el a helyes választ. Rengeteg extra költséges projektet láthatunk évről évre, azonban az Cloud Imperium Games játékának a kiadásaihoz egyik sem fogható. A Star Citizen már több mint 12 éve került bejelentésre, és idén májusig összesen 700 millió dollárt szedett össze közösségi finanszírozással, mely pénznek a túlnyomó többsége a játék fejlesztésére lett fordítva. Mindezen ellenére az űrben játszódó szimulációs játéknak még minidig csak az Alpha verziója érhető el – hamarosan érkezik az 1.0 –, de ez láthatóan nem zavarja az elég vaskos játékosbázist. A fejlesztők eddig már végtelen mennyiségű időt öltek a játék tökéletesítésére, de úgy tűnik, hogy most következik életük egyik legsűrűbb időszaka.

Cloud Imperium Games munkatársainak elküldött kör-e-mail arra kéri a fejlesztőket, hogy közel duplázzák meg munkaidejüket annak érdekében, hogy teljesítsék a Citizencon október 19-i határidőit. „Ez azt jelenti, hogy a következő két hétvégén plusz időt írunk elő mindazoknak, akik a Citcon szállítmányain dolgoznak” – áll a levélben, ami az alábbiakat is kimondja:

  • Az összes alkalmazottnak az irodában kell lennie október 4-én, pénteken és október 11-én, pénteken (jellemzően otthoni munkanap szokott lenni)
  • Október 5-én, szombaton és október 12-én, szombaton minden alkalmazottnak az irodában kell lennie (ezekre a napokra a cég reggelit és ebédet biztosít, a munkatársak pedig tárolható és később szabadon felhasználható szabadságot kapnak)
  • Október 6-án, vasárnap és október 13-án, vasárnap minden alkalmazottnak dolgoznia kell (ez lehet otthoni munkanap is, de a cég „bátorítja” az embereket, hogy legyenek az irodában. Ezekre a napokra és az irodában tartózkodókra , a cég biztosítja a reggelit és az ebédet, a munkatársak pedig ekkor is szintén tárolható és később szabadon felhasználható szabadságot kapnak)

Ezek fényében tehát megfeszített munkatempóra számíthatnak a Star Citizenen dolgozók, ami remélhetőleg meghozza majd a gyümölcsét, és határidőre elkészülnek mindennel. Kicsivel később újabb kor-e-mail ment ki, ami leginkább a köszönetnyilvánításnak adott helyet.

„Szeretnék igazán köszönetet mondani mindenkinek, aki a következő két hétben többletidőt fektet be, ez valóban változást fog jelenteni a Citizenconnál, hiszen a legjobb tudásunkat fogjuk mutatni. Köszönetünk kifejezésére, mindazok, akik velünk együtt lövészárkokban vannak a következő néhány hétvégén, október 21-ét, hétfőt szabad ünnepnapként tölthetik a cégnél. Ez remélhetőleg mindenkinek ad egy kis pihenőt a hosszú Citizencon hétvége és az addig vezető út után" – írták a vezetők.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN