Felesleges volt a károgás és aggodalom, telitalálat lett a Silent Hill 2 Remake

Felesleges volt a károgás és aggodalom, telitalálat lett a Silent Hill 2 Remake

Nem csak a szakma, a játékosok is odáig vannak a Silent Hill 2 Remake kiadásáért.

Holnap, azaz október 8-án jelenik meg a Silent Hill 2 Remake-je, ami jelen állás szerint egy zseniális, az eredeti játék emlékéhez méltó felújítási kísérlet lett. Ami valljuk be, éles kontrasztban áll azzal, hogy a rajongók és a szakma a nyáron még szabályosan félt a program potenciális minőségétől, és egy ponton a fejlesztők is könyörgésbe fogtak emiatt, hátha még pár embert sikerül meggyőzniük a vásárlásról.

A pénteken megjelent első tesztek alapján számtalan 90-100 pont közötti értékelést kapott a Silent Hill 2 Remake. Mostanra 58 kritikus véleménye szerepel a Metacritic adatbázisában (ők többnyire PlayStation 5-ön tesztelték a játékot – a szerk.), a konszenzus pedig 87 pont, ami bőven afölött van, amit a szakma vagy a közönség várt az elmúlt hónapokban. Kollégáink a PC Gurunál szintén ódákat zengtek a játékról a tegnap este megjelent tesztjükben, és olyan remake-ekhez hasonlították, mint a Resident Evil 2 vagy a Dead Space.

Tegnap óta viszont a Digital Deluxe kiadás előrendelői is játszhatnak a programmal, így már azt is tudjuk, hogy a valódi játékosok mit gondolnak róla. A PC-re is elérhető Silent Hill 2 a cikk írásának pillanatában 3 496 értékeléssel rendelkezik a Steamen, ezek alapján pedig „rendkívül pozitív” a fogadtatása. A szöveges értékelések szerint a Bloober Team remek munkát végzett, és többen is arról írnak, hogy egy valóra vált álom lett a remake, továbbá van, aki már az év játéka díjak várományosát látja benne.

Persze ehhez nem árt hozzátenni, hogy a Digital Deluxe kiadásra eleve olyan játékosok neveztek be, akik imádják a franchise-t és az eredeti Silent Hill 2-t. Vagyis most azok regélnek a felújítás minőségéről a Steamen, akiket talán a legnehezebb volt meggyőzni a vásárlásról, ám végül leszurkolták a 80 eurót és több mint elégedettek is azzal, amit kaptak. A tesztekkel együtt ez már nagyon bíztatóan hangzik, kíváncsiak leszünk, hogy a holnapi rajt után is ez marad-e a konszenzus.

Borítókép: Bloober Team

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár