Az Avatar: Frontiers of Pandora is csak nevet a Star Wars Outlaws eladásain

Az Avatar: Frontiers of Pandora is csak nevet a Star Wars Outlaws eladásain

Hiába fogyott jól például a briteknél az ősz első hónapjában a játék, semmire nem megy vele a stúdió.

A Star Wars Outlaws a negyedik helyen végzett az Egyesült Királyság szeptemberi eladási listán, a The Crew 2, a Space Marine 2 és az EA Sports FC 25 mögött. Mindez sovány vigasz a Ubisoftnak, hiszen a játék még így is rosszul fogy mindenhol, ami nemcsak 10 éve nem látott mélységekbe taszította a részvényeket, és a katasztrófa szélére sodorta a céget, de egy belső vizsgálatot elindítását is előidézte. A vezetés is elismerte azóta, hogy valóban a várakozásaikhoz képest roppant gyengén teljesít az új cím.

A GamesIndustry.biz által közölt adatokból derült ki, mely alkotások fogytak a legjobban a brit piacon 2024. szeptemberében. Arról is lerántották a leplet, hogy a Star Wars Outlaws jelenleg lassabban fogy, mint a Ubisoft 2023-as címe, az Avatar: Frontiers of Pandora – utóbbiból nagyjából 1.9 millió példány talált gazdára bő 1 év alatt.

Korábban arról számoltak be, hogy a Star Wars Outlaws összesen körülbelül egymillió példányban kelt el, ami úgy tűnik, hogy csúnyán elmarad a Ubisoft becsléseitől, ezért biztosan változásokra számíthatunk a vállalatnál. Az is felmerült, hogy a Guillemot család és a Tencent állítólag fontolóra vette a francia kiadó felvásárlását, de egyelőre még semmi biztosat nem lehet tudni ezzel kapcsolatban.

Íme a teljes brit eladási lista 2024 szeptemberére vonatkozóan:

  1. EA Sports FC 25
  2. Warhammer 40,000: Space Marine 2
  3. The Crew 2
  4. Star Wars Outlaws
  5. Astro Bot
  6. Hogwarts Legacy
  7. Grand Theft Auto 5
  8. NBA 2K25
  9. Kingdom Come: Deliverance
  10. The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom (digitális eladásokat nem tartalmazza)

Nem a Star Wars Outlaws látszólag gyenge eladásai az egyetlen probléma, amivel a Ubisoftnak most szembe kell néznie. Az Assassin's Creed Shadows-t is elhalasztották 2025-re, arra hivatkozva, hogy „tanulni kell az előző megjelenéséből”. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a játék további csiszoláson esik át, mivel emiatt kritizálták legjobban az Outlaws-t megjelenés után.

Borítókép forrása: Steam

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár