A nagyszüleink kertje helyett idővel Steames játékokat örökölhetünk

A nagyszüleink kertje helyett idővel Steames játékokat örökölhetünk

Arra kényszerülhet a Valve, hogy örökölhetővé tegye a Steam könyvtárakat.

A különböző digitális eszközök napról napra egyre több ember mindennapjainak a részét képezik, így egyre égetőbbek az ezzel kapcsolatos kérdések és problémák. Régóta vitatéma, hogy digitálisan begyűjthető videójátékok korszakában a felhasználóknak valójában semmi sincsen a tulajdonában, annak ellenére, hogy elképesztően sok pénzt öntenek az iparba azzal, hogy a könyvtárukhoz adják a különböző játékokat. Többek között a Valve szabályzata is tiltja, hogy a gamerek átruházzák másra a Steam könyvtárukat, és ez alól azt sem tartják kivételnek, ha valaki a végrendeletébe foglalja ezt – derült ki egy korábbi, az ügyfélszolgálattal folytatott beszélgetésből, melyről IDE KATTINTVA olvashatsz bővebben. Most azonban úgy tűnik, hogy fordulhat a kocka, és a Valve kénytelen lehet beadni a derekát.

Az Európa Jogi Intézet – egy nonprofit szervezet – célja az, hogy ajánlásokat tegyen és gyakorlati útmutatást adjon az európai jogfejlődéshez, és most azt tűzték ki a zászlajukra, hogy lehetővé tegyék minél több területen a digitális utódlást. Állításuk szerint ennek az eredménye az lesz, hogy az európai jogszabályok kiterjednek majd a digitális eszközök átruházására is.

Habár a kezdeményezés még gyerekcipőben jár, ez az első alkalom, hogy végre valakik érdemben foglalkoznak ezzel az igenis fontos kérdéssel. Jelenleg még talán nincs akkora aktualitása, de az idő előrehaladtával egyre égetőbb lesz azon digitális eszközök és javak sorsa, melyek értéket képviselnek, de a tulajdonosaik már nincsenek köztünk. 

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN