Hamarosan új platformokat hódít meg a Resident Evil 2 remake-je

Hamarosan új platformokat hódít meg a Resident Evil 2 remake-je

Bár a korábban kiadott részek eladásai nem voltak valami fényesek ezeken a platformokon, a Capcom csak elhozza rájuk a Resident Evil 2 remake-jét is.

Hatalmas siker volt 2019-ben a Resident Evil 2 remake, a Capcom pedig azóta is ontja magából az újabb és újabb felújításokat a rajongók legnagyobb örömére: a Resident Evil 3 és 4 után a széria többi régi részéből is készülnek még remake-ek a jövőben, illetve a Dead Rising is kapott nemrég egy remasterelt változatot. A japánoknak azonban még ez sem elég, ugyanis nem csak a mai kornak megfelelő minőségben adják ki újra a játékaikat, hanem igyekeznek azokat minél több platformra eljuttatni. A cég pedig ennek megfelelően tegnap bejelentette, hogy a Resident Evil 2 hamarosan iPhone-okon, iPadeken és Maceken is játszhatóvá válik.

Az RE2 remake tehát követi a Resident Evil 4, 7 és Village példáját, erre pedig legkésőbb december 31-ig sor kerülhet, ha hihetünk az Apple App Store-ban szereplő információknak. A Siliconera által lefordított japán nyelvű bejelentés alapján „az alapjáték egy limitált része ingyenesen játszható lesz”, viszont „a teljes játék eléréséhez az alkalmazáson belüli vásárlás szükséges.” Tehát ez a játék is a korábbiakhoz hasonló modellben érkezik az Apple készülékeire.

A Resident Evil 2 nem lesz elérhető minden iPhone-on, csak a 15 Pro, 15 Pro Max és a 16-os széria darabjain lehet majd elindítani a programot a hardveres követelmények miatt. Az iPadeken és a Maceken viszont csak annyi megkötés lesz, hogy legalább M1 chippel vagy újabbal kell rendelkezni, amit az érdeklődők kétség kívül barátibbnak fognak megélni, mint az iPhone-os követelményeket. Természetesen ha egy Apple ID-val megveszed a játékot, akkor az összes almás termékeden játszhatod majd azt, vagyis nem kell előre elkötelezned magad egyik vagy másik eszközöd mellett.

A Resident Evil 2 kiadása az Apple platformjaira annyiból érdekes fejlemény, hogy a korábban ezeken megjelent részek nem teljesítettek valami fényesen az eladások tekintetében. Egy nyáron megjelent riport szerint a Resident Evil 7-et alig kétezren vették meg az első hetekben, vagyis a demóval játszók mindössze 2,4%-a döntött úgy, hogy pénzt ad érte és folytatja. De a Resident Evil 4 és az Assassin's Creed Mirage sem fogyott jobban, ezekből is párezer példány talált gazdára több hónap leforgása alatt.

Amennyiben a Resident Evil 2 az Apple eszközeire is megérkezik, úgy már tényleg szinte mindenen lehet majd játszani vele, leszámítva a kenyérpirítókat: eddig PlayStation 4-re és 5-re, Xbox One és Series X|S-re, PC-re, az Amazon Luna streaming szolgáltatásra (és ezen keresztül akár Androidra vagy tévékre is), valamint Nintendo Switchre jelent meg a program.

Borítókép: Capcom

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár