Pocsékul teljesítenek a AAA-s játékok az App Store-ban

Pocsékul teljesítenek a AAA-s játékok az App Store-ban

Az Apple AAA-kategóriás gaming nyitása különösen rosszul fest.

Az Apple egyik legnagyobb dobásának tűnt tavaly, hogy az új iPhone-okra beígérte a Death Strandinget, az Assassin's Creed Mirage-t, valamint két Resident Evil epizódot, a Village-et és a 4 Remake-et. Azonban úgy tűnik, hogy a telefon hardveres képességei ellenére alig érdeklődnek ezek iránt az Apple vásárlói. Most pedig folytatódik a negatív rekord, hiszen a MobileGamer.biz szerint kb. 2 ezer példányban fogyott a hónap elején debütáló Resident Evil 7 az App Store-ban. Vagyis mindössze 28 140 dollárt keresett ezzel a játékkal a platformon a Capcom két hét alatt – és ebben már nincs benne a 30%, amit az Apple lecsíp.

Az Apple AAA-kategóriás gaming nyitása különösen rosszul fest, ha az imént említett számok mellé tesszük azt is, hogy kb. 83 ezer letöltést ért el a Resident Evil 7 összesen. Mert ezek nem jelentenek automatikusan fizető vásárlókat, csupán olyan játékosokról van szó, akik kipróbálták az ingyenes demót. Tehát a demóval játszók mindössze 2,4%-a döntött úgy végül, hogy 20 vagy 49 dollárt fizet egy hétéves, de jó minőségű horrorjátékért, amivel elképzelhető, hogy soha korábban nem lett volna esélye szórakozni.

Ezeket olvastad már?

A lap szerint egyébként több probléma is lehet a Resident Evil 7 iOS és iPadOS verzióival, ami elijeszti a vásárlókat. Az App Store-ban például kifejezetten azt ajánlják, hogy kontrollerrel játszák a programot, ezért elképzelhető, hogy van, aki esélyt sem ad neki. De ha ez még nem is okoz gondot, a 25GB-os méret sem segít a helyzeten. Egyrészt, az internetkapcsolattól függően rengeteg időbe telhet ezt leszedni. Másrészt, a játék elvárja, hogy kétszer ennyi szabad hely legyen a készüléken a telepítés során, ami valljuk be, nem olyan egyszerű, ha sokat fotózik, videózik az ember a telójával.

Az Insider Gaming egy korábbi cikkében a többi Apple-készülékre portolt AAA-s játék bukásáról is írt, érdemes ezekkel is összehasonlítani a Resident Evil 7 teljesítményét. A lap szerint az AC Mirage hasonlóan rosszul teljesített, 123 ezer letöltésből 3 ezer vásárlást sikerült összehozni. A Resident Evil 4 Remake viszont arányaiban még ennél is rosszabbul ment: ennek 350 ezren adtak egy esélyt és ennek ellenére mindössze 7 ezer példányban kelt el.

Kövess Minket!



Gamer szótár