Több játékból készül versennyel a nyári MondoCon

Több játékból készül versennyel a nyári MondoCon

Július 16-án és 17-én a Hungexpon az esport rajongói Overwatch-csal, StarCrafttal, League of Legendsszel és Hearthstone-nal csillapíthatják éhségüket.

A PC Guru és a GamerEvents közös szervezésében az esportok szerelmesei két napon keresztül, négy játékban nézhetik az aktuálisan legjobb hazai játékosokat.


League of Legends-ben a Team Horizon Reapers továbbra is veretlen a hazai mezőnyben, legutóbb az Esport Fest nyári bajnokságot hódították meg, miután 2-0-ra legyőzték a WiLD Multigaming csapatát. A MondoCon elődöntőjében a Zoo Breakout lett volna Fratherék ellenfele, de nem tudtak kiállni, így a THR gond nélkül ment a döntőbe.

A másik oldalon a Wonder Stag e-sports lesz az ellenfél egy teljesen új lineuppal. A korábbi ötösnek mára nyoma sincs, így egyelőre nehéz megmondani, hogy ez a felállás hogy tud majd a színpadon szerepelni a már rutinos THR ellen. Egyértelműen ők az underdogok, de meglepetések mindig lehetnek.

  • Team Horizon Reapers (Frather, bluerzor, sk1nzor, joe, LittlePwny)
  • Wonder Stag e-sports (Cuong, Domee, Apache, Vizeszsömle, Synergy)

Overwatchban a hype-hoz képest összességében meglepően kevés csapat nevezett. Az elődöntő előtt már borítékolható volt, hogy melyik két csapat jut le, nagy meglepetések végül nem is születtek. Úgy tűnik, Magyarországon még nem kaptak kedvet a játékosok Overwatch kompetitív módjához. A két finalista végül a Team Intense, illetve a Random Mix lett.

  • Team Intense (Zero, Nex, Deeva, Calas, wmR, Wonfire)
  • Random Mix (tomzey, Konti, Zsokker, ejay, Wuki, Fana)

A nyertest megjósolni nem könnyű, a Team Intense egy jó csapat, akik régóta együtt gyakorolnak, a Random Mix, viszont ahogy a neve is jelzi, egy mix. Erős játékosokkal, de nagyon kevés közös gyakorlással a hátuk mögött. A BO5 formátum mindenképp izgalmasnak ígérkezik, hiszen így bekerül egy-két olyan map is, ahol az egyéni megmozdulások többet fognak számítani, mint a csapatjáték.


Hearthstone-ban Skyythe és Penhadani csap majd össze egy Bo5 keretében, míg StarCraftban PSZ és Wordix küzd majd meg: két olyan játékos, akikkel már lehetett találkozni hazai versenyek offline döntőjében.

Azok, akik esetleg nem tudnak ellátogatni a rendezvényre, streamen keresztül is követhetik majd az eseményeket, a csatornák linkjeit közzétesszük majd a rendezvény napján.

Bővebb infó a rendezvényről IDE KATTINTVA

Kövess Minket!