Overwatch-os lejáratókampány indult Trump ellen

Overwatch-os lejáratókampány indult Trump ellen

Egy politikai aktivista csoport gaming-célkeresztbe vette a republikánusok elnökjelöltjét.

Így van, a cím nem elírás. Nemrég Floridában egy hatalmas hirdetőtáblán megjelent Donald Trump, ahogy az Overwatch-ban panaszkodik a csapatának felállásáról, miközben Hanzóval megy.

Ha valaki Hanzóval játszik, akkor annak egy egyszerű feladata van: menni előre és ölni. Ennek ellenére elterjedt sztereotípia, hogy a Hanzo main játékosok kezdenek panaszkodni először, és ők az utolsók, ha el kell vinni a balhét.

A fiatal és friss esportvilág ma a világ legintenzívebben növekvő médiája, és ezért a legkeresettebb is a befektetők szempontjából. Az elmúlt hónapokban ezért lehetett mindenhonnan azt hallani, hogy a nagy médiaszereplők, mint az ESPN elkezdtek részesedést vásárolni maguknak a piacon. Innen pedig csak egy ugrás volt, hogy az esportokat a politika is elérje.

A plakátot a Nuisance Comittee, egy politikai aktivista csoport készítette. A csoportot egyébként a Cards Against Humanity készítői hozták létre. A csoport érdekessége, hogy nem valaki mellett kampányolnak, hanem mindig valaki ellen. Ebben az évben pedig úgy tűnik, mindkét elnökjelöltet támadják. És sokan támogatják is őket ebben, eddig 400 000 dollárt adományoztak nekik azért, hogy mindkét jelöltről lejárató kampányt indítsanak.

Amióta a plakát tegnap este felkerült a Twitterre, az üzenet pontosan a megcélzott korosztályhoz érkezett meg, a fiatalokhoz. Egyébként a plakát csak az egyik darabja a "Trump nem csapatjátékos" kampánynak, és a különböző plakátokon mindig valamilyen játékos szakzsargon van. Emellett a csoport honlapján van pár kép is, amin Trump Overwatch karakterként jelenik meg.

Ha pedig hihetünk a politikai pletykáknak, akkor egy belső forrás szerint a csoport elérte a célját, a kampányplakátok az őrületbe kergetik Trumpot.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!