Az éjszaka közepén, válogatott játékossal farmolja a gyengébbeket a

Az éjszaka közepén, válogatott játékossal farmolja a gyengébbeket a "Brazil Hatos"

De már nem sokáig: a Blizzard azt ígéri, hamarosan kész lesznek a megoldással az ehhez hasonló problémákra.

Az Overwatch-közösség által csak "Brazilian Six Stack"-nek becézett "Brazil Hatos" már jó ideje keseríti a játékosok életét a Competitive Play módban: egy brazilokból álló csapatról van szó, akik lehetetlen időpontokban, az éjszaka közepén vagy kora hajnalban farmolják a náluk jóval gyengébbeket.

Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy ilyenkor jóval kevesebb az aktív játékos, és mivel ők nagyon magas szintűek, ezért nehezen talál számukra megfelelő ellenfelet a matchmaking-rendszer. Ebből következik, hogy olykor közel 2000 SR különbség is lehet a két csapat között, mint ahogy az az alábbi képen is látszik.

A "trükk" lényege az, hogy a játékosok így jóval könnyebben el tudják érni a Top 500-at, szert téve ezzel az extra jutalmakra, na meg persze a nagyobb figyelemre. Az azonban már más kérdés, hogy ez mennyire etikus - pláne úgy, hogy a játékosok között ott van a brazil Overwatch-válogatott egyik tagja, Insanityz is.

A leírt "jelenség" nem új, így a hír apropója sem ez: sokkal inkább az, hogy Jeff Kaplan a játék hivatalos fórumán elárulta, már dolgoznak a megoldáson, és hamarosan olvashatunk majd erről egy blogbejegyzés formájában.

A Blizzard egyre inkább igyekszik fellépni az ilyesfajta etikátlan játékosok ellen: a smurf accountokat hosszabb várakozási idővel sújtja, de megoldást ígérnek a deraking-problémára is.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!